7 επιλογές μιας χαρούμενης ζωής…

Οι επιλογές στη ζωή είναι πολλές. Το να διαλέξετε μια ζωή ευτυχισμένη ακούγεται απλό, αλλά, δύσκολα γίνεται κατανοητό στην πράξη…
Το άγχος της δουλειάς, οι υποχρεώσεις, τα οικονομικά σας, χίλια δύο άλλα ζητήματα σας απασχολούν και δε σας αφήνουν πολλά περιθώρια για να χαλαρώσετε και να ζήσετε με χαμόγελο.Οι παρακάτω επιλογές οδηγούν μόνο στην ευτυχία σας γι” αυτό φροντίστε να τις παίρνετε καθημερινά:
1. Επιθυμίες σε προτεραιότητα.

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας βασίζεται σε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε και στο τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Η ίδια η κοινωνία, ή σε μικρογραφία, ακόμα και η ίδια η οικογένεια αναγκάζει πολλές φορές σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής με αποτέλεσμα να μην προσπαθείτε να κυνηγήσετε το όνειρό σας. Η ζωή όμως είναι δική σας και όσα επιθυμείτε θα πρέπει να μπορείτε να τα απολαμβάνετε. Αν θέλετε περισσότερο πάθος, διασκέδαση ή ενθουσιασμό στη ζωή σας, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτό που σας κάνει να νιώθετε ζωντάνια κάθε μέρα.

2. Αντικαταστήστε τα ψώνια με μια βόλτα με φίλους.

Συμβαίνει όχι σπάνια να αγοράζετε πράγματα που θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα. Η χαρά όμως, που αυτά προσφέρουν είναι παροδική και δεν σας ηρεμούν με το σωστό τρόπο. Το να συζητήσετε με πραγματικούς φίλους, να περάσετε λίγο χρόνο μαζί τους και να πιείτε έναν καφέ ή να κάνετε έναν περίπατο μαζί τους, είναι αυτή ακριβώς η λύση που θα σας χαρίσει ευτυχία και όρεξη για ζωή. Η επικοινωνία είναι πραγματική απόλαυση όταν υπάρχουν άτομα που σας ακούν, σας μιλούν και σας συμβουλεύουν.

3. Τέλος μνησικακίας.

Κάποιος γνωστός ξέχασε να σας ευχηθεί στη γιορτή σας, το αγαπημένο σας γλυκό ήταν sold – out, δεν προλάβατε μια συνάντηση και έχετε ακούσει αρνητική κριτική από τον εργοδότη σας, όλα αυτά σας προβληματίζουν και σας κάνουν να σκέφτεστε αρνητικά. Καλό θα ήταν να επιδιώκετε κάθε φορά να κατανοείτε τις συμπεριφορές των άλλων ή γενικά τις καταστάσεις και να μην κρατάτε κακία, η οποία σας φθείρει ψυχολογικά. Κοιτάξτε για λίγο τα πράγματα από την άλλη οπτική γωνία.

4. Εξυπηρετήστε.

Η χαρά της προσφοράς και της εξυπηρέτησης είναι ασύλληπτη και τόσο σημαντική. Μην περιμένετε συνεχώς τους άλλους να κάνουν κινήσεις για εσάς. Σερβίρετε εσείς το δείπνο, βοηθήστε κάποιον στη δουλειά του και θα δείτε πως αυτή η μικρή συνεισφορά σας στη ζωή των άλλων, θα σας αλλάξει προς το καλύτερο.

5. Εκτιμήστε αυτά που έχετε.

Δεν είναι για κανέναν αυτονόητο ότι θα μεγαλώσει και θα έχει όλα τα πλούτη και τις ομορφιές του κόσμου. Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, όπως δεν το κάνει ούτε η ομορφιά ούτε μόνο η υγεία. Χρειάζεται μια ισορροπία σε όλα προκειμένου να νιώθετε τέλεια. Με το να εκτιμάτε κάθε φορά όσα έχετε, βοηθάτε τον εαυτό σας να νιώθει ολοκληρωμένος και γεμάτος κάθε στιγμή. Έτσι, θα μάθετε να αντιμετωπίζετε κάθε πρόσωπο με σεβασμό και δεν θα υποτιμάτε τη θέση των άλλων, όταν τυχαίνει να υστερούν σε κάτι από αυτά που εσείς ήδη διαθέτετε.

6. Ξεκουραστείτε.

Τρέχετε να προλάβετε όλες τις υποχρεώσεις και ξεχνάτε πως το σώμα και το μυαλό σας χρειάζονται ξεκούραση και στιγμές ηρεμίας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για την χαλάρωσή σας, ακόμα και μέσα σε μια μέρα που είναι

7. Επιλέξτε να ζείτε στο παρόν.

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε μια μηχανή του χρόνου, δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν. Αντίθετα, μπορείτε να χαρείτε αυτό που κάνετε σήμερα και με τις όποιες εμπειρίες σας να αξιολογήσετε και να επιλύσετε κάθε παρόν ζήτημα. Απελευθερωθείτε από τα βάρη του παρελθόντος και ζήστε την κάθε στιγμή στο τώρα.

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να ζείτε είναι αποτέλεσμα καθημερινών επιλογών. Επικεντρωθείτε στα θέλω και τις επιθυμίες σας και χαρείτε την κάθε στιγμή.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *