Στις 7 Οκτωβρίου η δίκη της δημοσιογράφου Δέσποινας Μπρούσαλη – Τρεις δικαστές δήλωσαν “κώλυμα” για να δικάσουν

Για τις 7 Οκτωβρίου αναβλήθηκε, τελικά, την Παρασκευή το μεσημέρι, από το Αυτόφωρο…

Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η εκδίκαση της μήνυσης, που έχει υποβάλει η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, σε βάρος της δημοσιογράφου και διαχειρίστριας του directnews.gr, Δέσποινας Μπρούσαλη…

Η κα Χατζάκη θεώρησε επιλήψιμο το δημοσίευμα της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 με τίτλο “Με «κόλπα Μπουρμπούλια» επιχειρούν να διασώσουν τον Προβόπουλο για το σκάνδαλο της Proton!” και κατέθεσε τη μήνυσή της στις 20 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια μέρα, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση, χωρίς ωστόσο να θεωρήσει ότι το καταγγελλόμενο αδίκημα διαπράχθηκε μέσω του Τύπου.

Με άλλα λόγια, ο κ. Αντωναράκος εκτιμά ότι οι ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δεν αποτελούν Τύπο και επομένως δεν εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 14 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθεροτυπία.

Παρόλα αυτά όμως, η Δ. Μπρούσαλη συνελήφθη τρεις ολόκληρες μέρες μετά τη λήξη της 48ωρης αυτόφωρης διαδικασίας, με διαδικασία δηλαδή που εφαρμόζεται μόνο στα αδικήματα «περί Τύπου»!!!

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (24 Σεπτεμβρίου) η διαχειρίστρια του directnews.gr, οδηγήθηκε με χειροπέδες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Εκεί με εντολή του εισαγγελέα Χαρ. Λακαφώση αφέθηκε ελεύθερη και η δίκη προσδιορίστηκε για την επόμενη μέρα ενώπιον, του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Φώτιος Βλάχος, έκανε δήλωση αποχής, αφού όπως είπε γνωρίζεται με την μηνύτρια Ιωάννα Χατζάκη και επομένως έχει “κώλυμα” για να δικάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τη θέση του κατέλαβε η συνάδελφός του κα Ελένη Κηπουρού, η οποία δήλωσε και εκείνη “κώλυμα” λόγω γνωριμίας της με την ειδική ανακρίτρια και η δίκη διακόπηκε για την επόμενη ημέρα.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, στην Έδρα ανέβηκε η κα Ελένη Γκορέζη, η οποία χωρίς να είναι η νόμιμη αναπληρώτρια της κα Κηπουρού διέκοψε τη δίκη για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, στην Έδρα του Αυτόφωρου Μονομελούς ανέβηκε η κα Άννα Χριστοδούλου, η οποία με τη σειρά της δήλωσε αποχή, επειδή και εκείνη γνωριζόταν με την μηνύτρια αφού συνυπηρετούν στο ίδιο Πρωτοδικείο.

Τη θέση της κατέλαβε στη συνέχεια η κα Θεοδώρα Τραϊανίδου, η οποία δήλωσε ότι δεν υπάρχει “κώλυμα” στο πρόσωπό της αν και ο συνήγορος της δημοσιογράφου, Γιάννης Απατσίδης, έκανε δήλωση για να γραφεί στα πρακτικά ότι η πρόεδρος γνωρίζεται με τη μηνύτρια.

Τελικά και μέσα σε κλίμα έντασης η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Οκτωβρίου, προκειμένου να κληθούν για να εξεταστούν στο Δικαστήριο οι μάρτυρες υπεράσπισης της δημοσιογράφου.

directNEWS.g

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *