xOrisOria News

8 σοκαριστικές αλήθειες για τα φαγητά που δεν θα πιστεύετε ότι είναι αλήθεια

Tα φαγητά που αγοράζουμε στο σούπερ μάρκετ συνήθως περιέχουν πολλά πρόσθετα συστατικά. Έτσι, αποφασίσαμε να σας δείξουμε τα συστατικά που περιέχονται σε 8 αγαπημένα μας φαγητά.
Φυσικά, οι πληροφορίες που θα δείτε παρακάτω δεν σημαίνει, ότι πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε αυτά τα προιόντα, απλά δείχνουν πόσο πρέπει να ελέγχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά τα παιδιά.

8. Κέτσαπ
© depositphotos

Η κέτσαπ αποτελείται από έναν πουρέ που περιέχει ντομάτες και άμυλο καλαμποκιού. Η ποσότητα της ντομάτας εξαρτάται από την ποιότητα της κέτσαπ και κυμαίνεται μεταξύ 6% και 10%. Το σιρόπι καλαμποκιού που προστίθεται βοηθάει την κέτσαπ να διατηρηθεί και να γίνει παχύρρευστη.

7. Μπαστούνια καβουριού
© depositphotos

Το κρέας που χρησιμοποιείται στα μπαστούνια καβουριού παράγεται από φθηνά είδη ψαριών. Το φιλέτο καθαρίζεται και γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστεί οποιαδήποτε οσμή ψαριού. Στην συνέχεια, το κόβουν σε μικρά κομματάκια. Τα άλλα συστατικά, όπως το αλάτι, η ζάχαρη, η πρωτεΐνη σόγιας, το φυτικό λάδι και οι χρωστικές προστίθενται αργότερα.

6. Πατατάκια
© depositphotos

Τα πατατάκια φτιάχνονται όλο και πιο συχνά από ψεύτικες πατάτες, που μοιάζουν πολύ με σκόνη πλυσίματος. Σε αυτό προστίθεται ρύζι ή κορν φλάουρ. Το ακρυλαμίδιο, που είναι καρκινογόνο, συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των τσιπς πατάτας. Έχει βρεθεί, ότι μερικές μάρκες με πατατάκια περιέχουν ποσότητες αυτού του συστατικού που υπερβαίνουν το ασφαλές επίπεδο.

5. Δημητριακά
© depositphotos

Εκτός από τα παραπάνω συστατικά μερικά δημητριακά περιέχουν και φοινικέλαιο. Επίσης, σε πολλά από αυτά μπορεί να βρεθεί σιρόπι καλαμποκιού. Αυτό περιέχει μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης- γεγονός που δεν αναγράφεται στο κουτί.

4. Γιαούρτι με φρούτα
© depositphotos

Εκτός από τα φρούτα που το ποσοστό τους κυμαίνεται από 1 έως 5%, το γιαούρτι με φρούτα περιέχει καλαμποκάλευρο, ζάχαρη, αρωματικά, χρωστικές και όξινες ουσίες. Το καλαμποκάλευρο, η ζελατίνη, το αλγινικό νάτριο και η ρητίνη κόμμεως χρησιμοποιούνται ως σταθεροποιητές.

3. Νουτέλα
© depositphotos

Το βοτανικό έλαιο, συνήθως το φοινικέλαιο, χρησιμοποιείται στην παραγωγή της νουτέλα. Τα άλλα συστατικά που περιέχονται είναι η βανίλια, οι γαλακτοματοποιητές, τα πυκνωτικά και τα αρωματικά.

2. Λευκή σοκολάτα
© depositphotos

Η σοκολάτα θα πρέπει να περιέχει μόνο βούτυρο κακάο, αλλά πολλές φορές αραιώνεται με φοινικέλαιο, λάδι καρύδας και βούτυρο. Άλλα συστατικά είναι οι αρωματικές ουσίες και η λεκιθίνη.

1. Συμπυκνωμένο γάλα
© depositphotos

Το συμπυκνωμένο γάλα φτιάχνεται από την εξάτμιση ενός υγρού που προέρχεται από το γάλα. Θα πρέπει να περιέχει μόνο λίπος ζωικού γάλακτος. Οι παραγωγοί συχνά μειώνουν την ποσότητα γάλακτος που περιέχει και χρησιμοποιούν φυτικά λίπη για να φτάσουν στην απαιτούμενη περιεκτικότητα σε λιπαρά και συνοχή.

Γενικές συμβουλές για την επιλογή φαγητών

Use Facebook to Comment on this Post