8 υπερτροφές για υγιές πνεύμα

5Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για τροφές που ενδυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα και μας κρατούν σε εγρήγορση. Η διατροφολόγος Linda Milo Ohr από το Institute of Food Technologies (IFT) παρουσιάζει τροφές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς.

Φλαβανόλες: βρίσκεται στους κόκκους του κακάου και συνεπώς στην μαύρη σοκολάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να προλάβει και την έλλειψη μνήμης που συνδέεται με την ηλικία.

Λιπαρά οξέα Ω3: είναι ιδανικά για την γνωστική μας υγεία και μπορούμε να τα βρούμε στις εξής τροφές: σολομό, γαύρο, σκουμπρί, ρέγκα, σαρδέλες, πέστροφα, τόνος, λινέλαιο, έλαιο canola, καρύδια και σόγια.

Φωσφατιδυλοσερίνη και φωσφατιδικό οξύ: έρευνες έχουν αποδείξει τα θετικά τους αποτελέσματα στην πνευματική υγεία των ηλικιωμένων. Την πρώτη την βρίσκουμε στη λεκιθίνη της σόγιας, στο σκουμπρί, στη ρέγγα, στο χέλι και στον τόνο. Μπορούμε ακόμα να την βρούμε και σαν συμπλήρωμα διατροφής όπως και την δεύτερη ως παράγωγο της σόγιας. Χρησιμοποιείται επίσης και για την απόκτηση μυϊκού όγκου.

Καρύδια: προσθέστε στην διατροφή σας μερικά καρύδια και μπορείτε ακόμα και να προλάβετε το Alzheimer.

Κιτικολίνη: παρόμοια με την χολίνη καταναλώνεται για τις αρετές της σε νευρολογικό επίπεδο με μορφή συμπληρώματος διατροφής καθώς δεν υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα φαγητά.

Χολίνη: βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας, κυρίως το συκώτι, τα βερίκοκα, τα αυγά και τα σταυρανθή λαχανικά. Επίσης βοηθά στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών.

Μαγνήσιο: συνήθως χορηγείται σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλική διάσειση. Το μαγνήσιο βρίσκεται σε σόγια, μπανάνες, αβοκάντο, μαύρη σοκολάτα και φυσικά σε μορφή συμπληρωμάτων.

Μύρτιλα: είναι γνωστές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του φρούτου. Η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση του εγκεφαλικού νευρωνικού σήματος.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *