Τα 8 επαγγέλματα με το περισσότερο stress!

Είναι αλήθεια ότι όλες οι δουλειές δεν είναι ίδιες! Άλλες απαιτούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο στρες, ενώ αντίθετα άλλες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν πιο άνετες! …

Δείτε ποια είναι τα 8 πιο στρεσογόνα επαγγέλματα, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.
Νοσοκόμοι – Νοσηλευτές
Ειδικότερα τα άτομα που εργάζονται στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων και παιδιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όσων πάσχουν από κατάθλιψη.
Σερβιτόροι
Αν και εργάζονται υπερβολικά έχουν μικρές χρηματικές απολαβές, ενώ δέχονται συνεχώς εντολές από πολλά διαφορετικά άτομα, κάτι που αυξάνει σημαντικά το στρες.
Κοινωνικοί λειτουργοί
Καθημερινά διαχειρίζονται πιεστικές καταστάσεις, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αναπόφευκτά, τους επηρεάζουν ψυχολογικά.
Εργαζόμενοι στην Υγεία
Οι αυξημένες ευθύνες των εργαζομένων στην Υγεία, είναι φυσικό να προκαλεί αυξημένο στρες.
Καλλιτέχνες
Επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, όπως ζωγράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, συνδυάζονται με μη σταθερό ωράριο και πιεστικό πρόγραμμα.
Δάσκαλοι
Είναι μία από τις δουλειές που δεν τελειώνουν με την επιστροφή στο σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, απαιτούν επιπλέον ώρες μελέτης και προετοιμασίας.
Τεχνικοί υποστήριξης
Οι εργαζόμενοι αυτού του τομέα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.
Οικονομικοί σύμβουλοι
Είναι ευνόητο ότι η διαχείριση ξένης περιουσίας και το οικονομικό ρίσκο στις επενδύσεις, έχει ως αποτέλεσμα το αυξημένο στρες για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους τομείς.

Πηγή: Παραπολιτικά

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *