Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ της Πειραιώς


ΣΤΙΣ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ αναμένεται να ανακοινωθούν οι όροιτης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους 800 εκατ. ευρώ, την οποία ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων.

Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις, ο αριθμός των νέων μετοχών και η τιμή διάθεσής τους θα γνωστοποιηθούν στις 3 Ιανουαρίου,
ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θαολοκληρωθεί η διαδικασία προκειµένου οινέες μετοχές να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο.
Παράλληλα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εγκρίθηκε η αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας της μετοχής τηςτράπεζας στα 0,30 ευρώ από 4,77 ευρώ, καθώς και η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 250 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, η αύξηση κεφαλαίου έχει στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας ενόψει του αυστηρότερου εποπτικού πλαισίου, αλλά και την ανταπόκρισή της στις αυξημένες προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας, την ενδυνάμωση της θέσης της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο των μακροοικονομικών συνθηκών της Ελλάδας και την παροχή δυνατότητας στην τράπεζα να επωφεληθεί ελκυστικών ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα ο κ. Σάλλας προέβλεψε ότι τo 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία. «Μας περιμένει ένα δύσκολο εξάμηνο, όµως με σκληρή δουλειά και εξωστρέφεια μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον τραπεζικό τομέα ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ελλάδα άντεξε την κρίση και είναι σαφές πως έχει περαιτέρω περιθώρια αντοχών.

ΤΑ ΝΕΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΙΝΔΙΑΝΟΣ

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ..

  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΕΙΑ..

  ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΤΑ ΦΑΓΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

  ΞΕΡΗ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΤΣΕΦΡΥ..

  ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΕΣ ΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ;;

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΕΙΤΑΝΕ;;

  ΚΑΤΙ ΚΟΣΚΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

  ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ…

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Τώρα μάλιστα, απο τώρα και στο εξής μπορούμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *