«Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

«Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και κανείς δεν ενδιαφέρεται»
Επικριτικό άρθρο της Die Welt για την Ελλάδα…

«Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και κανείς δεν ενδιαφέρεται»

Επικριτικό άρθρο κατά του Γιάννη Βαρουφάκη και των δηλώσεων για πάταξη της φοροδιαφυγής, δημοσιεύει η γερμανική Die Welt, κάνοντας λόγο για ελληνικές καταθέσεις 800 δισ. ευρώ στην Ελβετία για τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει..

Εδώ και μήνες οι αρχές στην Ελβετία απλά περιμένουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πιάσει το «μαύρο χρήμα» που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης δεν απαντά, επισημαίνεται στην αρχή του άρθρου της Die Welt.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, στις ελβετικές τράπεζες υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει, παρά το γεγονός ότι από το Φεβρουάριο του 2014, η ελβετική κρατική υπηρεσία για διεθνή οικονομικά θέματα έχει προσφερθεί να εντοπίσει αυτά τα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

Πριν από 13 μήνες, η Εβελίν Βίλντμερ Σλουμπφ, η ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως γράφει η Die Welt. Οι πλούσιοι φοροφυγάδες θα καλούνταν να πληρώσουν. Όλα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η υπουργός δεν έχει ακούσει νέα από την Αθήνα. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Έλληνες συναδέλφους της», σημειώνει ειρωνικά η Die Welt.

Πηγή: newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *