ΟΝΕΙΔΟΣ – Σεμνά και ταπεινά, η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να σκορπίσει 800 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση σφραγίδων στα σχολεία της χώρας!!!

Η αλλαγή τίτλου στο υπουργείο παιδείας υποχρεώνει 15.000 σχολεία να ξαναφτιάξουν νέες σφραγίδες!
Σε μια περίοδο ύφεσης και σκληρής οικονομικής λιτότητας, όπου τα λιγοστά χρήματα θα πρέπει να διατίθενται σε έργα υποδομής και όχι βιτρίνας, το υπουργείο παιδείας αλλάζοντας τον τίτλο του (από υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε υπουργείο Παιδείας) υποχρεώνει…

τις κατά τόπους σχολικές επιτροπές των δήμων της χώρας να δαπανήσουν το εξωφρενικό ποσό των 790.000 ευρώ για αντικατάσταση των σφραγίδων στα 15.000 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας!!! 
Όπως είναι γνωστό, η κάθε σχολική μονάδα έχει σήμερα στην κατοχή της δύο βασικές σφραγίδες (τη στρογγυλή και την τετράγωνη), οι οποίες όμως δεν έχουν γραμμένο το νέο τίτλο του υπουργείου Παιδείας, οπότε θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. 
Πόσο κοστίζει η όλη διαδικασία; Σχεδόν 650 χιλιάδες ευρώ!!! Από που προκύπτει αυτό το ποσό; Με μια μέση τιμή και για τις δύο σφραγίδες τα 50 ευρώ, το κόστος για τα 15 χιλιάδες σχολεία φθάνει τα 750 χιλιάδες ευρώ. 
Προσθέστε και άλλες χίλιες σφραγίδες για τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις 13 Διευθύνσεις εκπαίδευσης και το ίδιο το υπουργείο παιδείας και ο λογαριασμός φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 800.000 ευρώ!!! 
Με φόντο την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, η χώρα και οι πολίτες όχι μόνο εκτελούν υπάκουα κάθε προσταγή του Δ.Ν.Τ προκειμένου να μη χρεοκοπήσουμε αλλά σπαταλάμε για πλάκα 800.000. Τα συμπεράσματα δικά σας…
http://epirusgate.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *