Δύο συλλήψεις για τα 832 κιλά χασίς στην Κυλλήνη

Στην Ελλάδα είχε προγραμματισθεί να διατεθεί η ποσότητα των 832 κιλών χασίς, που…

βρέθηκε χθες το πρωί στην παραλία Ανάληψης, του Κάστρου Κυλλήνης.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 51 ετών, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία εμπλέκονται και αλλοδαποί υπήκοοι, οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα, η υπόθεση της μεταφοράς των ναρκωτικών αποκαλύφθηκε όταν πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία πως στην παραλία της Ανάληψης υπάρχουν παρατημένα δεκάδες δέματα. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στην παραλία, βρήκαν 56 δέματα με αποξηραμένη κάναβη, συνολικού βάρους 832,515 κιλών.

Ύστερα από έρευνα, προέκυψε ότι τα δέματα είχαν μεταφερθεί στην παραλία με σκάφος, προκειμένου να παραληφθούν από τους δράστες και να προωθηθούν στην Ελλάδα από κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο και όπως προέκυψε είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβασή τους στην παραλία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 32χρονος μετέβη στη παραλία μαζί με δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας που αναζητούνται, προκειμένου να εκφορτώσουν από σκάφος που προσέγγισε την ακτή τα δέματα των ναρκωτικών. Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 51χρονος, επιτηρούσε από απόσταση την εκφόρτωση, προκειμένου ενημερώσει τους υπόλοιπους για τυχόν εμφάνιση αστυνομικών στην περιοχή.

Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ο 32χρονος και ο 51χρονος εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις περιοχές Βρανά και Βαρθολομιό, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και τα άλλα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *