Φ. Κουβέλης — Από το «βρώμικο 89» στο ανίερο και τραγικό 2012!…

Γράφει ο Μαγια

Παραμονές της επίσκεψης της ηγέτιδας της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας στην Ευρώπη, Α.Μέρκελ, στην Αθήνα και την ώρα που άλλη μια προσωπικότητα, ο υπεύθυνος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τον προϋπολογισμό Κάρστεν Σνάιντερ, κονιορτοποιούσε το επιχείρημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρό, δηλώνοντας στην εφημερίδα «Die Welt» ότι, «εάν η κ. Μέρκελ δεν θέλει να κάψει το χρήμα των (Γερμανών) φορολογούμενων, πρέπει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ», η Κεντρική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Αριστεράς», προσφέρθηκε με….
συντριπτική (!) πλειοψηφία να καθαρίσει με τη …γλώσσα το κόκκινο χαλί, που θα στρώσουν οι συνεταίροι της, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την υποδοχή της ανάλγητης και μισητής καγκελαρίου.
Από τα 110 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 80, εν είδει εντολοδόχων των κατοχικών (δάνειων επισήμως) δυνάμεων, συνηγόρησαν στη νέα καταιγίδα των μέτρων, που θα σαρώσει τα πάντα και δεν θ΄αφήσει τίποτα όρθιο! Συμφώνησαν στην υφαρπαγή της περιουσίας, του ιδρώτα και της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού!

Όπως τότε, πριν 23 χρόνια περίπου. Ο Φώτης Κουβέλης, ένα πρόσωπο που σήμερα πρωταγωνιστεί στη μνημονιακή συγκυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ), είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο αποκαλούμενο «βρώμικο 89». Ως στέλεχος του ΣΥΝ, είχε βρεθεί για ελάχιστους μήνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, της τότε συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΣΥΝ. Τώρα, ως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζει ένα ανάλογο, αν και με τραγικές παραλλαγές, πολιτικό πείραμα της διεθνούς τοκογλυφίας.

Τότε, ο Κουβέλης, θεώρησε, πως η Αριστερά πρέπει να συνεργαστεί με την Δεξιά, προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Κοσκωτά και να οδηγηθούν στο σκαμνί τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή, κυρίαρχο των οποίων θεωρείτο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τώρα, ο Κουβέλης συμμετέχει σε μια… ανίερη συμμαχία για ένα διαφορετικό ψευτοδιακύβευμα, την παραμονή της χώρας στο ευρό.
Η απομυθοποίηση και ο αυτοεξευτελισμός της καθεστωτικής Αριστεράς, που έχει εκφυλιστεί σε τοποτηρητή του ΔΝΤ και του Δ’ Ράιχ, νιώθοντας δέος και ενοχές απέναντι στις απειλές και τις εντολές τους.
Πόσο δίκιο έχουν όσοι υποστηρίζουν ότι, ένα κομμάτι της Αριστεράς πέπρωται να παίζει ρόλο «ξεπλύματος» της αμαρτωλής συντηρητικής παράταξης (και αυτονόητα και του ΠΑΣΟΚ);

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *