Πρωτοφανές συμβάν στην Ν.Α. Τουρκία: Ένοπλη σύγκρουση της τουρκικής Αστυνομίας και του Στρατού με 8 νεκρούς!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε στα περίχωρα της πόλης Hakkari στην Ν.Α. Τουρκία δείχνει το χάος που επικρατεί στην περιοχή αλλά κυρίως τις παράνομες δοσοληψίες που πραγματοποιούνται εκεί.

Πιο συγκεκριμένα ειδικές μονάδες της τουρκικής Αστυνομίας (πρακτικά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή η οποία τώρα υπάγεται στο υπουργεία Εσωτερικών) έδωσε μάχη με τις ειδικές δυνάμεις του τουρκικού Στρατού με αποτέλεσμα το θάνατο 8 στρατιωτικών και από τις δυο πλευρές και 4 τραυματιών!

Ο τουρκικός Στρατός δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει την πληροφορία, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα κύκλοι του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με πηγές του κουρδικού κινήματος, το αιματηρό περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν οι ειδικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακλής πραγματοποίησαν επιχείρηση κα΄τα αΚολυρδων αυτονομιστών στα περίχωρα του Hakkari.

Σύμφωνα με μια εκδοχή ο Στρατός είχε αντίθετη άποψη για την επιχείρηση αυτή καθώς υποστήριζαν ότι η επιχείρηση ενδεχομένως θα άφηνε πίσω της πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Οι Στρατοχωροφύλακες από την πλευρά τους δεν έλαβαν υπόψη τους την αντίθεση του Στρατού και ξεκίνησαν να διεξάγουν την επίθεση τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης της Στρατοχωροφυλακής, Στρατοχωροφύλακες και στρατιωτικοί αντάλλαξαν σκληρά λόγια και αντεγκλήσεις, άγνωστο για πιο θέμα.

Προφανώς η ανταλλαγή εκατέρωθεν ύβρεων δε θα είχε να κάνει με το «μην πάτε θα σκοτωθείτε» και«μην σας νοιάζει ξέρουμε τι κάνουμε»

Στην συνέχεια ο λεκτικός διαπληκτισμός μετατράπηκε σε ένοπλη σύγκρουση!

Για πρώτη φορά, ο τουρκικός Στρατός αντάλλαξε πυρά με την Στρατοχωροφυλακή με αποτέλεσμα η ένοπλη αυτή σύγκρουση να αφήσει πίσω της 4 νεκρούς αστυνομικούς και 3 νεκρούς αξιωματικούς του τουρκικού Στρατού, ενώ υπάρχουν ακόμη 4 τραυματίες αξιωματικοί.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ», το επιτελείο του τουρκικού Στρατού δεν διαψεύδει το περιστατικό. Ο Στρατός αναφέρει ότι η πολιτική εξουσία και όχι ο ίδιος, είναι η αρχή, η οποία θα πρέπει να προβεί σε σχετικό ανακοινωθέν.

Το περιστατικό έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που το κουρδικό κίνημα ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επανέναρξη των συγκρούσεων ανάμεσα στο τουρκικό κράτος και στο κουρδικό κίνημα με απώτερο στόχο την πολιτική πόλωση λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση ενδέχεται να στοχεύει στην ενίσχυση των ποσοστών της.

Το γεγονός βέβαια εκτός από πρωτοφανές καταδεικνύει αφενός τις διάφορες φατρίες εντός του τουρκικού συστήματος ασφάλειας, αλλά και τις παράνομες δοσοληψίες που γίνονται στα σύνορα.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως για κάποιο λόγο τα δύο ένοπλα σώματα «τα χάλασαν στη μοιρασιά» ότι μπορεί να ήταν και αυτό για το οποίο είχαν οικονομικές διαφορές.

Πάντως σε ότι αφορά τα δυτικά παράλια και σύνορα της Τουρκίας εδώ τον κύριο λόγο έχει η Αστυνομία και η Ακτ5οφυλακή με την διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, κέρδη από την λαθρομετανάστευση, λαθρομετανάστες τους οποίους συλλέγει με χαρά το ελληνικό κράτος ως «πρόσφυγες».

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *