Στο «τιμόνι» της 8ης Μεραρχίας ο ταξίαρχος Σπυρίδων Γκίζας

Επίσημη τελετή χθες στο «Κατσιμήτρου»Παρών στην παράδοση – παραλαβή ο Διοικητής του Α’ Σ.Σ.

Με κάθε επισημότητα, αλλά σε πνεύμα λιτότητας, όπως …

προστάζει η εποχή, έγινε χθες το μεσημέρι στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στο Πέραμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου… παρουσία του Διοικητή του 1ου Σώματος Στρατού Υποστράτηγου Γεώργιου Ντζιμάνη, εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο αποχωρών διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Κων/νος Τσαγγαράς ο οποίος αποστρατεύεται, παρέδωσε την… σκυτάλη στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο Σπυρίδωνα Γκίζα, που τυγχάνει να είναι Ηπειρώτης.

Τιμή αλλά και ευθύνη Το επίσημο τελετουργικό τηρήθηκε με ακρίβεια χθες. Περιλάμβανε παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων της 8ης Μεραρχίας ενώπιων του Υποστρατήγου Γ. Ντζιμάνη και των κκ. Τσαγγαρά και Γκίζα, αλλά και προσφώνηση και αντιφώνηση από τον αποχωρούντα και τον παραλαμβάνοντα Διοικητή

. Ο κ. Τσαγγαράς ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Γκίζα, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε ότι νιώθει υπερήφανος για την τιμή που του έγινε να αναλάβει την Διοίκηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας, σημειώνοντας ότι αισθάνεται παράλληλα και ιδιαίτερη ευθύνη για το καθήκον που του ανατέθηκε. Τις ευχές του προς τον αποχωρούντα και το νέο Διοικητή της Μεραρχίας εξέφρασε ο Διοικητής του 1ου Σώματος Στρατού Γ. Ντζιμάνης, ενώ αντηλλάγησαν και αναμνηστικά δώρα.

Οι παρουσίες

Παρόντες στην χθεσινή τελετή στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» ήταν μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Νικόλας Κάτσιος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κων/νος Τρομπούκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ηπείρου Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Διοικητής Ιωαννίνων, ο επίτ., Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Στρατηγός Αθανάσιος Καραγιαννόπουλος, οι Πρόεδροι των Συνδέσμων Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων και αρκετός κόσμος.

http://www.proinoslogos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *