9 ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ!!!

16Εαν υπήρχε βραβείο χειρότερου πιάτου, τα παρακάτω θα είχαν καταφέρει να φτάσουν στους φιναλίστ. Πριν διαμαρτυρηθείς για τα ρεβύθια και γκρινιάξεις για τα βραστά κολοκυθάκια, ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω εκλεκτές λιχουδιές.
Μπορεί να φαίνονται απόκοσμα, αλλά είναι αρκετά διάσημα και μάλιστα κάποιοι τα θεωρούν και λιχουδιές. Καλού κακού, έχε κοντά σου το τηλέφωνο για το κέντρο δηλητηριάσεων.


Kumis
Το συγκεκριμένο γάλα δεν είναι για σοκολατούχο. Μάλλον είναι για τα σκουπίδια. Παρόλα αυτά είναι αρκετά διάσημο και προτιμάται κυρίως από τους παρασκευαστές τους. Σε αντίθεση με το γάλα που κατεβάζει η εκάστοτε βουβάλα αγελάδα, το γάλα αυτό προέρχεται από θηλυκό άλογο. Από τη φύση του, το συγκεκριμένο γάλα έχει περισσότερες αλκοόλες, πράγμα που το κάνει δυνατό στη γεύση αλλά και στην προτίμηση. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η μούχλα απλώνει τα δεσμά της; Οι παρασκευαστές αφήνουν τους γαλακτοβάκκιλους να αναπτυχθούν και να αναδείξουν περισσότερο αυτό το κατασκεύασμα του αίσχους. Αφού η ζύμωση τελειώσει και το μούχλιασμα έχει μεταμορφώσει το γάλα σε μια πηχτή βρωμερή ουσία, είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Απορούμε πόσοι έχουν επιζήσει.


Σούπα σκορπιών
Δεν γνωρίζουμε αν οι Κινέζοι σκεφτόντουσαν κάτι συγκεκριμένο όταν αποφάσισαν να κάνουν τους σκορπιούς σούπα, όμως οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως βοηθάει εκπληκτικά στους ρευματισμούς. Όπως και να έχει, η σούπα σκορπιών αποτελεί ένα εκπληκτικό έδεσμα για τους κατοίκους της νότιας Κίνας, που σιχτιρίζουν στα κινέζικα όταν τους τσιμπούν οι σκορπιοί. Πωλούνται στις λαϊκές αγορές, καταναλώνονται ευρέως και είναι διαδεδομένο πως έχουν γεύση ξύλου.


Baby Mice Wine
Όπως αναφέρει και ο τίτλος, τα ποντίκια στη συγκεκριμένη περίπτωση διακοσμούν τα κρασιά. Ή μήπως όχι. Στην Κορέα και στη Κίνα, οι πειραγμένοι Ασιάτες αποφάσισαν να δώσουν άλλο αέρα στην αηδία, εμπλουτίζοντας το κρασί ρυζιού τους, με μικρά νεογέννητα ποντίκια. Δεν ξέρουμε ποιος ηλίθιος κάνει τη διαλογή, αλλά σίγουρα είναι αρκετά βλαμμένος για να τα βράσει να τα κόψει κομμάτια και να τα προσθέσει μέσα στο μπουκάλι του κρασιού. Το κρασί έχει ιδιαίτερη γεύση καθότι έχει αναμειχθεί με τα υγρά του σώματος των ποντικιών και παραμένει στα must των προτιμήσεων σε Κινέζους και Κορεάτες. Εάν σας ενδιαφέρει η τιμή να το ψάξουμε…


Century Egg
Άλλο ένα αυγό που θα στοιχειώσει όνειρα και πιάτα, είναι το περίφημο Αυγό του Αιώνα. Η κινέζικη αυτή ανακάλυψη, θα μπορούσε να είναι πιο τρομαχτική και από τον ίδιο τον Μάο. Το συγκεκριμένο αυγό φτιάχνεται από κλούβια αυγά κότας ή πάπιας, αλλά το μέγεθος του ξερατού δεν σταματάει εκεί. Τα αυγά αυτά αφού βρωμοκοπήσουν, αναμειγνύονται με στάχτη, αλάτι, λεμόνι και πηλό και μένουν για μερικές μέρες σε σκοτεινό χώρο. Όταν ο άτυχος δοκιμαστής ανοίξει το αυγό, θα βρει ένα μαύρο-πράσινο κρόκο ο οποίος συνοδεύεται από απίστευτη δυσοσμία. Είναι ακόμη μια απόδειξη για το πόσο πειραγμένη είναι στα μυαλά οι Ασιάτες.


Escamoles
Το παγκοσμίως γνωστό ως ‘‘χαβιάρι εντόμων’’ είναι μια εκπληκτική αφορμή για να εκδικηθείς τα μυρμήγκια που σου τσιμπάνε το φαγητό στα πικ-νικ. Το διάσημο πιάτο είναι ένα από τα καμάρια του Μεξικού και περιλαμβάνει αυγά μυρμηγκιών. Οι κυνηγοί σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία στο υπέδαφος για να τα βρουν και στη συνέχεια τα ανακατεύουν στο τηγάνι με τεκίλα, βούτυρο και ζαρζαβατικά, δίνοντας τους μια εξωτική και περίεργη γεύση. Πριν προλάβετε να ρίξετε τις κακίες σας, να ενημερώσουμε πως πρόκειται για ένα από τα πιάτα με την μεγαλύτερη ζήτηση στο Μεξικό. Τελικά οι μόνοι χαμένοι από αυτή την ιστορία, βγαίνουν οι κυνηγοί που ανέχονται τα δαγκώματα αυτών των πραγματικά επιθετικών εντόμων.


Σούπα νυχτερίδας
Το Παλάου είναι ένα από τα πιο γραφικά νησάκια της Μικρονησίας, με τροπικό κλίμα και υπέροχες παραλίες. Αυτό που έχει να προσφέρει στους τουρίστες και σε όσους ενδιαφέρονται για την παράξενη κουζίνα, είναι η σούπα νυχτερίδας. Το συγκεκριμένο πιάτο θεωρείται η ατραξιόν των γεύσεων του Παλάου με πιθανότατα μοναδικό πολέμιο τον Μπάτμαν. Η σούπα νυχτερίδας περιλαμβάνει αρκετά μυρωδικά, φρούτα και μπόλικα μπαχαρικά, για να καταφέρει να κρύψει την δυσοσμία του κρέατος. Δεν γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουν οι τουρίστες το πιάτο, όμως παραμένει μια εκλεκτή λιχουδιά για τους ντόπιους οι οποίοι συνηθίζουν να κυνηγούν οι ίδιοι τις νυχτερίδες και να τις μαγειρεύουν.


Balut
Αν η όρεξη σου φτάνει στο σημείο που να θες να καταβροχθίσεις έμβρυα, τότε το Balut είναι το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις. Με μεγάλο κοινό στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και τη Καμπότζη, το balut είναι ίσως το διασημότερο σνακ που θα βρει κανείς στους δρόμους της πόλης, με τους ντόπιους να το παρουσιάζουν σαν εκλεκτή λιχουδιά. Το balut δεν είναι ένα συνηθισμένο αυγό που αποφάσισες να πετάξεις στο τηγάνι. Πρόκειται για αυγά πάπιας που το έμβρυο έχει προλάβει να εκκολαφτεί και είναι έτοιμο προς…κατανάλωση. Στην κορυφή του αυγού υπάρχει μια τρύπα που όχι μόνο θα σου επιτρέψει να καταναλώσεις το αηδιαστικό υγρό, αλλά και το μικρό έμβρυο που βρίσκεται μέσα. Τα balut βράζονται και στη συνέχεια πωλούνται μέσα σε καλάθια.


Σούπα αίματος από πάπια
Το πιάτο αυτό δεν είναι για να ανοίξεις το γεύμα σου, αλλά πιθανότατα για να το τελειώσεις μια και καλή. Το Βιετναμέζικο παραδοσιακό δείπνο, περιλαμβάνει αίμα από πάπιες στο οποίο γαρνίρονται και φιστίκια μαζί με ζαρζαβατικά. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φώναζε πανικόβλητος πριν μερικά χρόνια για το κίνδυνο του πιάτου λόγου της γρίπης των πτηνών, αλλά οι Βιετναμέζοι συνέχισαν ακάθεκτοι το κολατσιό τους. Η σούπα είναι ιδιαίτερα ακριβή για τα Βιετναμέζικα δεδομένα και σερβίρεται μαζί με μπύρα ή ένα δυνατό ποτήρι με οποιοδήποτε αλκοόλ.


Casu Marzu
Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα τυριά είναι εδώ και διψάει για μύγες! Το συγκεκριμένο τυρί είναι απαγορευμένο στο εμπόριο, με αποτέλεσμα οι μαυραγορίτες να πουλούν τεράστιες ποσότητες στους ενδιαφερόμενους. Το τυρί προέρχεται από την οικογένεια του πεκορίνο, φτιάχνεται κυρίως στη Σικελία, αλλά έχει διαφορετική προεργασία από τα υπόλοιπα τυριά. Οι μέγιστοι μουρλαμένοι της Ευρώπης, γνωστοί ως και Ιταλοί, γεμίζουν το τυρί με προνύμφες από μύγες. Οι προνύμφες μεγαλώνουν μέσα στο μουχλιασμένο αυτό τυρί και μάλιστα πολλές φορές εκκολάπτονται. Το αποτέλεσμα είναι να γεμίζεις το στόμα σου με μια δυνατή γεύση μουχλιασμένου τυριού καθώς και με πολλές μύγες για συνοδευτικό. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο φαγητό, δεν είναι μόνο η αηδία του αλλά και ο βαθμός επικινδυνότητας του. Τα σκουλήκια που βρίσκονται μέσα στο τυρί μπορούν να προκαλέσουν δυσεντερίες, αλλά και να καταστρέψουν τα τοιχώματα του στομάχου. Στη χειρότερη περίπτωση θα αναπτυχθούν μέσα στη κοιλιά σου με αποτέλεσμα να ‘‘γεννήσεις’’ αρκετά από δαύτα. Πεινάσαμε;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *