Νοικιάζει τη θαλαμηγό του ο Αμπράμοβιτς στη “φιλική” τιμή των 900.000 ευρώ

Φαίνεται ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει ήδη βαρεθεί τη ζωή στο μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ του κόσμου.
Οι φήμες λένε ότι έχει περάσει ελάχιστες ώρες στην «Έκλειψη», η οποία έχει πλήρωμα 70 ατόμων, σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ειδική πανοπλία θωράκισης και….
αλεξίσφαιρα παράθυρα. Ακόμα κι αν παραβιαστεί αυτή η στρατιωτικών προδιαγραφών ασφάλεια, οι φιλοξενούμενοι είναι ασφαλείς αφού μπορούν να καταφύγουν στο υποβρύχιο, το οποίο κινείται σε βάθος έως και 50 μέτρων.
Έτσι λοιπόν, μόλις έξι μήνες μετά την παραλαβή της πολυτελέστατης υπερ-θαλαμηγού «Eclipse», αξίας 212 εκατομμυρίων ευρώ, ο Ρώσος Κροίσος Ρομάν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να το νοικιάσει στην «φιλική» τιμή των 900.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το σκάφος μεταξύ άλλων διαθέτει δύο πισίνες, δύο ελικοδρόμια, γυμναστήριο, κομμωτήριο, πίστα χορού. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά δωμάτια για τη ψυχαγωγία των φίλων του με 15 καμπίνες με διπλό κρεβάτι, όλα εξοπλισμένα με πολυτελείς τουαλέτες και τεράστιες τηλεοπτικές οθόνες.

Η ιδιωτικότητα στο σκάφος είναι εξασφαλισμένη, καθώς παρέχει μια ασπίδα κατά των παπαράτσι, η οποία στοχεύει με μια ακτίνα λέιζερ τις φωτογραφικές μηχανές και τις κάμερες καταστρέφοντας τις φωτογραφίες. Μεταξύ άλλων, διαθέτει σάουνα, ατμόλουτρο και υδρομασάζ.

Παρόλες αυτές τις ανέσεις, όμως, ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη συμπεριλάβει την «Έκλειψη» στο SuperYachts Monaco, ειδικό ιστότοπο για πωλήσεις και ενοικιάσεις σκαφών. Οι επίδοξοι ενοικιαστές θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού η τιμή του είναι 123.400 ευρώ την ημέρα, ενώ μόνο το “φουλάρισμα” της δεξαμενής καυσίμων θα κοστίσει 280.000 ευρώ.

Η θαλαμηγός του Αμπράμοβιτς είναι τεράστια: έχει μήκος 177,6 μέτρα ! Κι ένα βασικό ζήτημα είναι πως δεν μπορεί να «δέσει» σε πολλά τουριστικά λιμάνια – πρέπει να παραμένει στα ανοικτά και οι επιβάτες να πηγαινοέρχονται στη στεριά με ταχύπλοα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, πολλοί άσκησαν οξεία κριτική στον Αμπράμοβιτς, αφού η «Έκλειψη» αγκυροβόλησε απροειδοποίητα στη Βενετία. Ντόπιοι και τουρίστες παραπονέθηκαν ότι το σκάφος κατέστρεφε τη γραφική θέα της «Γαληνοτάτης».

Το ετήσιο κόστος συντήρησης του γιοτ είναι γύρω στα 36 εκατομμύρια ευρώ. Η «Έκλειψη» είναι περίπου τέσσερα μέτρα μακρύτερη από το «Ντουμπάι», το σκάφος που κατείχε προηγουμένως τον τίτλο του μεγαλύτερου ιδιωτικού γιοτ στον κόσμο με ιδιοκτήτη τον σεΐχη Μοχάμεντ του Ντουμπάι – ο οποίος του έδωσε το όνομα του εμιράτου «του».

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *