Πεταμένα δισεκατομμύρια ευρώ οι πολεμικοί εξοπλισμοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: τι γίνονται τα ΝΗ-90;

Οι κυβερνήσεις των Σημίτη και Καραμανλή πήγανε και δώσανε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ-συνολικά δώσανε 25 δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος του δανεισμού για την εξόφληση τους- με πρόσχημα τους «εθνικούς κινδύνους» μετά τα Ίμια και την εφαρμογή του παράνομου επιθετικού δόγματος που το ονόμασαν μάλιστα Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα για να αγοράσουν 20 ελικόπτερα NH-90TTH, τα οποία έχουν πλέον καταστεί στην κυριολεξία ένα πρόγραμμα “φάντασμα” για …
τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ελικόπτερα που εντάχθηκαν στη «Διπλωματία των Εξοπλισμών», τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης αγόρασε από την ευρωπιακή πολεμική βιομηχανία χωρίς καμιά ρήτρα και δέσμευση κτασκευάστρια εταιρεία, προκειμένου να μπει στο ΕΥΡΩ και την ΟΝΕ, με τα πλαστά οικονομικά στοιχεία, εξαγοράζοντας την ανοχή του ευρωπαικού κεφαλαίου.

Κανείς δεν ξέρει να πει τι γίνεται με τα ελικόπτερα, αφού οι χρόνοι παράδοσης έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ. Βεβαίως από το αρχικό κόστος των 657,5 εκατ. ευρω – μεγάλο μέρος έχει πληρωθεί για την απόκτηση τους.

Η Αεροπορία Στρατού έχει παραλάβει μόλις 4 από τα 20, ενώ τα ευχολόγια έκαναν λόγο για παραλαβή του 5ου ΝΗ-90 τους πρώτους μήνες του 2013. Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, τα ελικόπτερα έπρεπε να έχουν παραδοθεί στην Αεροπορία Στρατού την περίοδο 2005-2008.

Οι παραδόσεις τους ξεκίνησαν όμως το 2011 και θα συνεχιστούν – με τα σημερινά δεδομένα όπως είχε ανακοινωθεί το 2015. Το πρόγραμμα των 20 δικινητήριων NH-90 ( 16 μεταγωγικά και 4 για ειδικές αποστολές),για την Ελλάδα υπογράφηκε το 2003.

Οι σημαντικές καθυστερήσεις, επί σειρά ετών βαραίνουν αποκλειστικά την κατασκευάστρια κοινοπραξία, η οποία αντιμετώπισε σχεδιαστικά προβλήματα στην ανάπτυξη του νέου τύπου. Όπως στην περίπτωση των γερμανικών υποβρυχίων-με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ που έγερνε- οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επέβαλαν τον εργαζόμενο λαό μας σε φορολογική λεηλασία-βλέπε θυσίες για την «εθνική άμυνα»-για να αγοραστούν πρωτοποριακά οπλικά συστήματα, που και πανάκριβα ήταν και σημαντικό κίνδυνο είχαν να παρουσιάσουν προβλήματα, αφού το ελληνικό κράτος ανέλαβε το ρίσκο της δοκιμής. Όπως και έγινε.
Έτσι όμως χτίζονται τα καλυβάκια στην Αεροπαγήτου…

Στρατιωτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι “ενώ η μονάδα (2 ΤΕΑΣ) που επιχειρεί με αυτά από τη Πάχη Μεγάρων, πραγματοποιεί εκπαίδευση με τα 4 διαθέσιμα NH-90. Πρακτικά όμως κάθε έννοια προγραμματισμού εκπαίδευσης κυβερνητών και συγκυβερνητών στα NH-90 έχει «τιναχτεί στον αέρα» με αποτέλεσμα η μονάδα να είναι αναγκασμένη να επιβάλει σε όσους χειριστές εκπαιδεύτηκαν στο νέο τύπο να πετάνε με αυτά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων να εξακολουθεί να επιχειρεί με τα ξεπερασμένα από κάθε άποψη UH-1H Huey τα οποία έχουν συμπληρώσει 40 και πλέον χρόνια ζωής”.

Να σημειώσουμε ότι η Αεροπορία Στρατού την περίοδο που Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΝΔ ήταν ο Ευ.Μειμαράκης κατέγραψε μεγάλα δυστυχήματα, που οδήγησαν στο θάνατο στελέχη της. Ο ΥΕΘΑ αναγκάστηκε τότε να αποφασίσει τον παροπλισμό των πιο παλιών ΧΙΟΥΙ και τη μετατροπή τους σε ανταλλακτικά για όσα παρέμειναν στη δράση. Ένας επιχειρησιακός βίος που άρχισε στον πόλεμο του Βιετνάμ, πριν από 40 χρόνια.

Απαιτούμε να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς. Είναι ανάγκη ο κόσμος της εργασίας να εξεγερθεί για να ανατρέψει την ταξική κυβερνητική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε-ΔΝΤ, για να βγούμε από το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩ, να σταματήσουν οι απολύσεις και η μετατροπή μας σε Δούλους του 21ου Αιώνα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *