Την περίοδο ’92 – ’94 η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία βρισκόταν υπό διωγμό από τις κρατικές αρχές

«Την περίοδο 1992-1994, οι κρατικές αρχές δεν ήταν πολύ θετικές προς την ορθόδοξη εκκλησία. Ήταν η εποχή που ήθελαν να διώξουν τον Αρχιεπίσκοπο και να σταματήσουν την πρόοδο της εκκλησίας στην…
Αλβανία», είπε χθες από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

«Ελπίζω να μην ξανά επιστρέψει η μάστιγα των διώξεων που ζήσαμε εκείνα τα χρόνια. Ήταν ένας μεγάλος σεισμός, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα μικρές σεισμικές δονήσεις που μας ενοχλούν. Η κοινωνία μας μετά τις μεγάλες αυταπάτες που είχε δημιουργήσει σχετικά με τα οφέλη της αθεϊστικής και κομμουνιστική κοινωνίας, κινείται προς μια άλλη ψευδαίσθηση, την ψευδαίσθηση του καπιταλισμού, του καπιταλισμού που δεν έχει πίστη και θρησκεία και γενικά δεν περιέχει καμία αξία», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας στη συνέχεια πως η νεολαία πρέπει να καταλάβει πως η επιτυχία παραμένει στη ρίζα του Χριστιανισμού.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στους νέους ότι η επιτυχία στη ζωή βασίζεται στις ρίζες του Χριστιανισμού και των Χριστιανών. Ο Άγιος Δημήτριος με το παράδειγμά του, την προσευχή και την χάρη του, στήριζε και έδινε δύναμη σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μέρος του κηρύγματος του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου κατά τη διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Μπεράτι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *