Τελευταία Νέα

Στο σκαμνί 93 αγρότες της Κρήτης για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα βρεθούν στις 4 Νοέμβριου 93 αγρότες από όλη την Κρήτη που κάθονται στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που…

σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου τον Ιανουάριο του 2009. Ανάμεσα σε άλλους στο σκαμνί κάθεται ο πρώην πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που παρέλαβαν οι 93 κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία του αεροδρομίου καθώς εισέβαλαν στην πίστα με τα αγροτικά οχήματα και τρακτέρ με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Επίσης κατηγορούνται ότι προκάλεσαν φθορές στο χώρο του αεροδρομίου και πιο συγκεκριμένα κατέστρεψαν 3 υαλοπίνακες καθώς επίσης και τις κλειδαριές των θυρών που οδηγούσαν στην πίστα του αεροδρομίου. Παράλληλα έσπασαν το μηχανισμό της αυτόματης σιδερένιας πόρτας της ανατολικής πύλης του αερολιμένα ενώ έβαλαν φωτιά σε λάστιχα καταστρέφοντας τον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου.

Η κλήση των αγροτών ωστόσο προκαλεί προβληματισμό στις συνδικαλιστικές τάξεις του κλάδου καθώς με ειδική διάταξη αναστέλλονταν όλες ο δίκες που είχαν να κάνουν με επεισόδια αγροτών τα οποία είχαν γίνει μέχρι 31 Δεκέμβρη του 2012.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *