Aστυνομοκρατία στο Μεσολόγγι λόγω Χρυσής Αυγής

Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μεσολόγγι, η πιθανή έλευση του Νίκου Μιχαλολιάκου και οι αντιδράσεις που ενδεχομένως προκληθούν, έχουν προκαλέσει την εγρήγορση των Αστυνομικών δυνάμεων για την αποτροπή επεισοδίων.

Άλλωστε , ομάδες που …
αντιδρούν έδωσαν σαφώς το στίγμα τους πριν από μερικές μέρες, με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της Χ.Α. κοντά στα δικαστήρια του Μεσολογγίου.

Η Αστυνομία, θέλει να αποτρέψει επανάληψη του σκηνικού που υπήρχε πριν λίγους μήνες στο Αγρίνιο, με τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας κατά της διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της Χ.Α. Τότε η κατάσταση ήταν κάπως ελεγχόμενη αφού η Χ.Α. στο Αγρίνιο, στεγάζεται περιφερειακά και όχι μέσα στον αστικό ιστό, όπως συμβαίνει με την πόλη του Μεσολογγίου. Οπότε, όπως αναφέρουν επιτελείς της Αστυνομίας απαιτείται τελείως διαφορετικός σχεδιασμός, ώστε να μην μετατραπεί σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης.

Σημαντικός αριθμός από διμοιρίες θα έρθει από Αθήνα (ΔΙΑΤ) αλλά και γειτονικές Αστυνομικές Διευθύνσεις , ενώ κινητοποιούνται άνδρες της ΟΠΚΕ, Ασφαλείας κλπ και θα ακροβολιστούν σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση προσέγγισης διαδηλωτών στον χώρο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια. Θα γίνονται παράλληλα προληπτικοί έλεγχοι σε πεζούς και οχήματα.

Η πιθανή έλευση Μιχαλολιάκου, κινητοποιεί και τα στελέχη της Χ.Α. που κάνουν λόγο για μεγάλη συγκέντρωση περιφερειακού χαρακτήρα παρουσία και σημαντικού αριθμού βουλευτών. Αν παραστεί και ο αρχηγός της Χ.Α. τότε είναι βέβαιο πως θα κινητοποιηθούν Χρυσαυγίτες και από την Αθήνα.

Στον αντίποδα, πολίτες, αντιφασιστικές – αριστερές οργανώσεις, αντεξουσιαστές κλπ, σύμφωνα με πληροφορίες προτίθενται να οργανώσουν αντιφασιστική εκδήλωση στο κέντρο του Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Μπότσαρη, πολύ κοντά από το σημείο των εγκαινίων την ίδια ώρα. Η κινητοποίηση αυτή θα παρακολουθείται διακριτικά από την Αστυνομία, ώστε να αποφευχθεί τυχόν προσέγγιση ατόμων των χώρο των εγκαινίων.

Πηγή: agriniopress

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *