ΚΕΕΡΦΑ:Aπό την Ουκρανία μέχρι τη Χίο ο νεοναζισμός και ο ρατσισμός δολοφονούν

Η Ουκρανική προειδοποίηση με την ανοχή της ΕΕ σε ενεργό κυβερνητικό ρόλο στους νεοναζί φέρνει ανατριχίλα θυμίζοντας τις μνήμες…

του μεσοπολέμου. Την ίδια ώρα κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας και των ΗΠΑ που απειλούν να φέρουν ξανά ένα «κριμαϊκό» το πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης μετά τη κρίση στη Γιουγκοσλαβία.

Μα και στην Ελλάδα, τα εγκλήματα του Λιμενικού δεν έχουν τελειωμό με τους τραυματισμούς με πυροβολισμούς προσφύγων από την Συρία στα ανοιχτά της Χίου. Το Φαρμακονήσι είναι ένα διαρκές έγκλημα της ρατσιστική πολιτικής της Ευρώπης φρούριο και ο Σαμαράς την υπηρετεί με δολοφονικό κλείσιμο των συνόρων, με τη FRONTEX, το φράχτη στον Έβρο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια.

Η 22α Μάρτη, ως παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ήδη, στη Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Πολωνία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα βγαίνουν συντονισμένα στο δρόμο με μεγάλες διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις.

Στην Ελλάδα τα τρία αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 2μμ και θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00 , στα Χανιά στη Πλατεία Αγοράς στις 12.30 έχουν την στήριξη πλήθους φορέων. Η πρωτοβουλία για τις 22 Μάρτη ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ αμέσως μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανάμεσα στα συνδικάτα που καλούν είναι η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χανίων, Ηρακλείου, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΕΙΝΑΠ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΔΟΥ,το Σωματείο εργαζόμενων Ιntracom, δημoτικά συμβούλια όπως της Αθήνας, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, κοινότητες μεταναστών, σύλλογοι Ρομά, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές σχολείων, η κοινότητα LGTBQ. Καλούν επίσης η ΚΕΔΔΕ, η Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ.

Θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συναυλίες και στις τρείς πόλεις με τη στήριξη καλλιτεχνών. Στο Σύνταγμα συμμετέχουν οι εξής:

Σταμάτης Κραουνάκης, ActiveMember, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς, AlexK(TheLastdrive) + t-nick(dustbowl), Νίκος Τουλιάτος , RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *