Aerion AS2: Γνωρίστε το πρώτο υπερηχητικό ιδιωτικό τζετ που «τερματίζει» στα 1,6 Mach [εικόνες, βίντεο]

1Κανείς δεν είχε πάρει στα σοβαρά την Aerion, όταν το 2004 είχε εξαγγείλει τη δημιουργία ενός «Μίνι-Κονκόρντ». Πως θα μπορούσε μια μικρή και σχετικά άγνωστη εταιρεία να τολμήσει ένα τόσο μεγάλο βήμα, ένα υπερηχητικό Business Jet με τεράστιο κόστος έρευνας και κατασκευής

Τα χρόνια πέρασαν και η Aerion ξανάρθε πάλι στο προσκήνιο, αυτή τη φορά ανακοινώνοντας ένα συγκεκριμένο αεροσκάφος, το υπερηχητικό Aerion AS2 με μέγιστη ταχύτητα τα 1,6 Mach! Αυτή τη φορά δεν θα βρεθούν πολλοί να αμφισβητήσουν την αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής, πλέον συνεργάζεται στενά με την Airbus, εταιρεία κολοσσό με ηγετικό ρόλο στον κλάδο της αεροναυπηγικής.
Μίνι Κονκόρντ
Το Aerion AS2 θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 1,6 Mach με τους 3 κινητήρες του σε πλήρη ισχύ, αν και η μέση ταχύτητα του αεροσκάφους πάνω από τη θάλασσα περιορίζεται στα 1,4 Mach. Πάνω από την ξηρά η ταχύτητα του Aerion AS2 δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 0,95 Mach, καθότι οι υπερηχητικές πτήσεις αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας απαγορεύονται από αρκετές χώρες του κόσμου.
Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του υπερηχητικού Business Jet, όμως πιθανότατα θα διαθέτει εμβέλεια από 7408 έως 9260 χλμ, ανάλογα με το ύψος και την ταχύτητα που θα πετάει.
Καμπίνα επιβατών
Η καμπίνα επιβατών του Aerion AS2 θα περιλαμβάνει 8 άνετα καθίσματα, τα οποία θα έχουν δυνατότητα μετατροπής σε 4 κρεβάτια. Αν έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε 100 εκατ. δολάρια μέχρι το 2021, ίσως καταφέρετε να αποκτήσετε το πιο γρήγορο ιδιωτικό τζετ του κόσμου!
Δείτε το βίντεο:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *