Alli – Χρήση και παρενέργειες

To Alli είναι ένα νέο σχετικά φάρμακο αδυνατίσματος εγκεκριμένο με κεντρική διαδικασία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

 Το Alli περιέχει τη δραστική ουσία ορλιστάτη και έχει εγκριθεί για απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ενήλικα άτομα τα οποία έχουν BMI (Δείκτη Μάζας Σώματος) μεγαλύτερο ή ίσο με 28 Kg/m2.

Η χρήση του Alli πρέπει πάντα να γίνετε μετά από συμβουλή γιατρού, σε συνδυασμό με μια ήπια υποθερμιδική δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Ο ΕΟΦ έχει ξεκαθαρίσει ότι το Alli δεν είναι συμπλήρωμα αδυνατίσματος αλλά φαρμακευτικό προϊόν.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το ALLI δεν πρέπει να λαμβάνεται:

  • Από άτομα κάτω των 18 ετών
  • Εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες
  • Ατομα με αλλεργία στην ορλιστάτη

Πρέπει απαραίτητα να μιλήσετε με το γιατρό πριν πάρετε το Alli στις εξής περιπτώσεις:

  • Αν έχετε νεφρική νόσο
  • Παίρνετε φάρμακα για διαβήτη, θυρεοειδή, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, επιληψία ή άλλες παθήσεις


Alli – Τρόπος δράσης

Το Alli εμποδίζει το οργανισμό να απορροφήσει ένα μέρος του λίπους από το φαγητό που τρώμε. Αυτό το λίπος αποβάλλεται απευθείας από το οργανισμό μέσω των κοπράνων.

Alli – Παρενέργειες

Το πρόβλημα με το τρόπο δράσης του Alli είναι το εξής, αν φας παραπάνω λίπος σε ένα γεύμα από αυτό πoυ σε επιτρέπει το σκεύασμα θα έχεις διάφορες παρενέργειες:

  • Λιπαρά ή ελαιώδη κόπρανα
  • Μαλακά κόπρανα
  • Διάρροια και αέρια με ή χωρίς αποβολή μικροποσοτήτων λιπαρού υλικού

Το λίπος που σου επιτρέπεται να τρως είναι μέχρι 15 γρ. σε κάθε γεύμα. Με απλά λόγια, φρόντισε να έχεις πολλές αλλαξιές από εσώρουχα αν δεν έχεις σκοπό να προσέξεις σοβαρά την διατροφή.

Προσοχή, το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «η δίαιτα με το ALLI, ο απαραίτητος οδηγός επιτυχίας με το ALLI», δεν έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η εγκυρότητα του δεν έχει ελεχθεί.

Μην ξεχνάτε, πάντοτε διαβάζουμε το εσώκλειστο Φύλλο Οδηγιών και συμβουλευόμαστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό πριν την χρήση του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το alli μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *