Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών της

Android 10: Η Google «σπάει» την παράδοση στα ονόματα των λειτουργικών της

REUTERS/Dado Ruvic

Μια μακρά παράδοση ως προς τα ονόματα των εκδόσεων του λειτουργικού Android της έσπασε η Google: Μέχρι τώρα, η εταιρεία έδινε στις διαφορετικές εκδόσεις ονόματα γλυκισμάτων (Android Oreo, Android KitKat, Android Gingerbread κ.ο.κ). Ωστόσο, αυτό αλλάζει στη νέα έκδοση, καθώς το Android Q γίνεται «απλά» Android 10.

«Η ομάδα μηχανικών μας πάντα χρησιμοποιούσε εσωτερικά κωδικά ονόματα για κάθε έκδοση που βασίζονταν σε γευστικά γλυκίσματα, ή επιδόρπια, σε αλφαβητική σειρά. Αυτή η παράδοση εξελίχθηκε σε ένα διασκεδαστικό κομμάτι της κυκλοφορίας κάθε χρόνο και εξωτερικά. Αλλά λάβαμε feedback στο πέρασμα των ετών πως τα ονόματα δεν γίνονταν πάντα κατανοητά από όλους στην παγκόσμια κοινότητα. Για παράδειγμα το L και το R δεν διακρίνονται κατά την ομιλία σε κάποιες γλώσσες. Οπότε όταν κάποιοι μας άκουγαν να λέμε Android Lollipop, δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρο πως αναφερόταν στην έκδοση μετά το KitKat. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για νέους χρήστες του Android, που δεν γνωρίζουν την παράδοση με τα ονόματα, να καταλάβουν εάν το τηλέφωνό τους έχει την νεότερη έκδοση. Επίσης ξέρουμε ότι οι πίτες δεν αποτελούν επιδόρπιο σε κάποια μέρη, και ότι τα marshmallows, αν και υπέροχα, δεν είναι δημοφιλή σε πολλά μέρη του κόσμου» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της Google.

«Ως διεθνές λειτουργικό σύστημα, είναι σημαντικό αυτά τα ονόματα να είναι ξεκάθαρα και να αναγνωρίζονται από όλους στον κόσμο. Οπότε η επόμενη έκδοση του Android απλά θα έχει τον αριθμό της έκδοσης και θα λέγεται Android 10. Νομίζουμε πως αυτή η αλλαγή θα κάνει τα ονόματα πιο απλά για τη διεθνή κοινότητα. Και αν και υπάρχουν πολλά επιδόρπια από “Q” εκεί έξω, νομίζουμε πως, στην έκδοση 10 και στις 2,5 δισ. ενεργές συσκευές, ήταν καιρός να κάνουμε αυτή την αλλαγή».

Επίσης, η Google αλλάζει και το logo του Android ανανεώνοντάς το, με πρωταγωνιστή το γνωστό «ρομποτάκι», και αλλαγή χρώματος από πράσινο σε μαύρο, καθώς «διαπιστώσαμε πως το πράσινο ήταν δυσανάγνωστο, ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα όρασης».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *