Android 9 Pie: Αυξημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο νέο λειτουργικό της Google

Android 9 Pie: Αυξημένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο νέο λειτουργικό της Google

www.android.com

Προκειμένου να κάνει πιο «έξυπνο» το τηλέφωνο του χρήστη, ακόμα πιο έξυπνο, το Android 9 διαθέτει λειτουργίες και χαρακτηριστικά όπως το Adaptive Battery, που «μαθαίνει» ποιες εφαρμογές ο χρήστης χρησιμοποιεί περισσότερο και δίνει προτεραιότητα στη χρήση μπαταρίας για αυτές, και το Adaptive Brightness, που «μαθαίνει» ποια είναι τα επίπεδα φωτεινότητας που προτιμά ο χρήστης.

Δείτε ακόμα

  • «Κούρσα διαστήματος» μεταξύ ιδιωτικών διαστημικών εταιρειών 06/08 10:18
  • Samsung Galaxy Tab S4: Η νέα «ναυαρχίδα» της Samsung στα tablets 03/08 10:43

Τη νέα έκδοση του λειτουργικού της, Android, για φορητές συσκευές παρουσίασε η Google: Το Android 9 Pie περιλαμβάνει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι σχεδιασμένο για να μαθαίνει από αυτά που κάνει ο χρήστης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί καλύτερα όσο περισσότερο αυτός το χρησιμοποιεί. «Από το να προβλέπει το επόμενο πράγμα που θα κάνετε, έτσι ώστε να πηγαίνετε απευθείας στην ενέργεια στην οποία θέλετε να προβείτε, στο να δίνετε προτεραιότητα στην ενέργεια από τη μπαταρία στις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε κυρίως, μέχρι το να σας βοηθά να αποσυνδεθείτε από το τηλέφωνό σας στο τέλος της ημέρας, το Android 9 προσαρμόζεται στη ζωή σας και στους τρόπους με τους οποίους σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Προκειμένου να κάνει πιο «έξυπνο» το τηλέφωνο του χρήστη, ακόμα πιο έξυπνο, το Android 9 διαθέτει λειτουργίες και χαρακτηριστικά όπως το Adaptive Battery, που «μαθαίνει» ποιες εφαρμογές ο χρήστης χρησιμοποιεί περισσότερο και δίνει προτεραιότητα στη χρήση μπαταρίας για αυτές, και το Adaptive Brightness, που «μαθαίνει» ποια είναι τα επίπεδα φωτεινότητας που προτιμά ο χρήστης. Επίσης, βοηθά τον χρήστη να κάνει πιο γρήγορα αυτά που θέλει να κάνει με το App Actions, που προβλέπει το επόμενο πράγμα που θα κάνει ο χρήστης βάσει των προηγούμενων ενεργειών του, ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να παρουσιαστεί το Slices, το οποίο προβάλλει σχετικές πληροφορίες από τις αγαπημένες εφαρμογές του χρήστη όταν αυτός τις χρειάζεται.

Για να γίνει ευκολότερη η χρήση του Android, στο Android 9 υπάρχει ένα νέο σύστημα πλοήγησης με ένα μεμονωμένο κουμπί home, ενώ το Smart Text Selection (που αναγνωρίζει το νόημα του κειμένου που έχει επιλεγεί και προτείνει σχετικές ενέργειες) λειτουργεί στο Overview των πρόσφατων εφαρμογών που έχουν χρησιμοποιηθεί, καθιστώντας ευκολότερο να κάνει κανείς την ενέργεια που θέλει. Επίσης, έχουν επανασχεδιαστεί τα Quick Settings, ενώ μεταξύ των χαρακτηριστικών που προβάλλει περισσότερο η Google για το νέο λειτουργικό είναι οι λειτουργίες που βοηθούν τον χρήστη να έχει καλύτερη εικόνα και έλεγχο ως προς τον χρόνο που ξοδεύει στις φορητές συσκευές του (μέτρηση του χρόνου που περνά ο χρήστης, ορισμός χρονικών ορίων χρήσης, λειτουργίες σίγασης και μείωσης δραστηριότητας της νύχτας κ.α.). Παράλληλα, έχουν βελτιωθεί τα μέτρα ασφαλείας, με αυξημένες δυνατότητες προστασίας «ευαίσθητων» δεδομένων (όπως πχ στοιχεία καρτών) μέσω ενός ασφαλούς, εξειδικευμένου τσιπ. Επίσης υπάρχουν βελτιώσεις όσον αφορά στην προστασία προσωπικών δεδομένων (TLS by default, DNS over TLS).

Ήδη το update έχει αρχίσει να διατίθεται σε τηλέφωνα Pixel, και μέχρι το φθινόπωρο θα το έχουν λάβει συσκευές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Beta από τις Sony Mobile, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus και Essential, καθώς και συσκευές Android One. «Συνεργαζόμαστε επίσης με έναν αριθμό άλλων συνεργατών για να λανσάρουμε ή αναβαθμίσουμε συσκευές σε Android 9 φέτος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Google.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *