AR-15: Το τυφέκιο που διχάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες [Βίντεο]

1Το AR-15 είναι το τυφέκιο με τις περισσότερες παραλλαγές από οποιοδήποτε άλλο όπλο στον πλανήτη, ακόμα και από το ΑΚ-47!

Υπάρχουν δεκάδες εταιρείες που κατασκευάζουν τυφέκια τύπου AR-15 στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στην Ιταλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, και αλλού. Οι 10 δημοφιλέστερες εταιρείες κατασκευής τυφεκίων AR-15 σύμφωνα με το Cheaper Than Dirt είναι οι BCM, Noveske, Knight’s Armament, Lewis Machine & Tool, Daniel Defense, LWRC, Colt, H&K, Midwest Industries και Barrett.

Γράφει ο Τάσος Παίσιος.

Η επίθεση στο Ντάλας όπου πέντε αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ρατσιστικής βίας ήταν η πιο αιματηρή μέρα για το αστυνομικό σώμα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Όλα άρχισαν όταν ο Δήμαρχος του Ντάλας Mike Rawlings ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος για τις δολοφονίες των πέντε αστυνομικών χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο AR-15. Ο Rawlings είπε ότι AR-15 είναι ο τύπος του όπλου που ο 25χρονος Micah Johnson χρησιμοποίησε στην επίθεση το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο του Ντάλας. Ένας παρόμοιος τύπος όπλου χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Ορλάντο της Φλόριντα, που στοίχισε τη ζωή 49 ανθρώπων. Η επίθεση στο Ντάλας συνέβη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες δολοφονίες των μαύρων ανδρών από την αστυνομία στη Λουιζιάνα και Μινεσότα.

Είναι πιο εύκολο να αγοράσεις ένα τυφέκιο AR-15 από ένα πιστόλι στο Τέξας!

Το AR-15 θεωρείται ένα μακρύ όπλο, όπως και μερικές καραμπίνες. Οι πολίτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να αγοράσουν ένα μακρύ όπλο και τουλάχιστον 21 για να αγοράσουν ένα όπλο χειρός.

Ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος όπλων, του Fort Worth Gun, λέει ότι το AR-15 υπήρξε το πιο δημοφιλές μακρύ όπλο που πωλείται στο μαγαζί του για χρόνια. Πιστώνει το σχεδιασμό του όπλου για τη δημοτικότητά του. Κάθε AR-15 μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και να σχεδιαστεί με φθηνά ανταλλακτικά. Είπε επίσης, το όπλο είναι ιδανικό για την αγωνιστική σκοποβολή. Το όπλο φέρει πολλά πυρομαχικά. Ο πιο κοινός γεμιστήρας που πωλείται για το AR-15 έχει χωρητικότητα 30 φυσίγγια, αλλά η νομοθεσία στο Τέξας επιτρέπει στα καταστήματα να πωλούν γεμιστήρες που μπορεί να χωρέσουν μέχρι και 100 φυσίγγια!

Πλέον, ο έλεγχος για την αγορά όπλων σε γενικές γραμμές έχει γίνει πιο εύκολος, κάποιοι αγοραστές μπορεί να πάρουν ένα όπλο, όπως ένα τυφέκιο AR-15, την ίδια ημέρα.

ar-15-tifekio-dichazi-inomenes-polities-video

Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) έβγαλε ένα βίντεο στο YOU TUBE και ισχυρίζεται ότι «Το τυφέκιο AR-15 είναι η καλύτερη άμυνα κατά της τρομοκρατίας και του εγκλήματος».

Μετά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο, η Χίλαρι Κλίντον κοίταξε πέρα από τον προφανή εχθρό – τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία – και αντ’ αυτού είπε «τα πολεμικά όπλα δεν έχουν θέση στους δρόμους μας» και ότι πρέπει να απαγορευθούν αμέσως τα τυφέκια AR-15. Τα τυφέκια AR-15 είναι μια χαρά για την Χίλαρι και την οικογένειά της. Προστατεύονται από ένοπλους φρουρούς οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για τρεις δεκαετίες. Αλλά ο μέσοι Αμερικανοί που παρακολουθούν τις ειδήσεις και αισθάνονται πραγματικό φόβο για την ασφάλειά τους, καθώς και των οικογενειών τους, η Χίλαρι θέλει να τους αρνηθεί το επίπεδο προστασίας που έχει για τον εαυτό της.

Δείτε παρακάτω το ενδιαφέρον βίντεο:

http://www.guns-gr.com/

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *