Κολοσσιαία μεταφορά δυνάμεων για την Παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα: Armata, Koalitsija-SV, Kurganets και Bumerang σε πρώτη δημόσια εμφάνιση!

Οι Ρώσοι προετοιμάζονται για μια πρωτοφανή επίδειξη προβολής ισχύος κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα για τον εορτασμό της ημέρας της νίκης στις 9 Μαΐου.

Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες με τα νέα οπλικά συστήματα, που πρόκειται να παρουσιάσουν, έχουν βγει στη δημοσιότητα και τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Το νέο άρμα μάχης Armata, το νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ Kurganets-25, το νέο εξοπλισμένο τροχοφόρο ΤΟΜΠ Bumerang, το νέο Α/Κ πυροβόλο 2S35 Koalitsija-SV και φυσικά το μαχητικό T-50 είναι μόνο μερικά από αυτά.

Η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Armata καθώς και των υπολοίπων οχημάτων πρόκειται να είναι ένα από τα πλέον καλά φυλαγμένα μυστικά της φετινής παρέλασης.

Στις τρεις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τόσο το Armata όσο και τα Kurganets και το 2S35 έχουν καλυμμένους τους πυργίσκους τους δείγμα πως, αν και απομένουν λιγότερο από 50 ημέρες για την παρέλαση, οι Ρώσοι δε θέλουν να δημοσιοποιήσουν την τελική διαμόρφωση των νέων τεθωρακισμένων τους.

Το Armata θα είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο 2A82 των 125 χλστ., το 2S35 με πυροβόλο των 152 χλστ., το ΤΟΜΑ Kurganets με πυροβόλο των 2A42 των 30 χλστ. και συζυγές PKT των 7,62 χλστ. ενώ θα μεταφέρει και ένα τετραπλό εκτοξευτή Α/Τα πυραύλων Kornet.

Σε ό,τι αφορά το Bumerang ο οπλισμός του θα είναι εξίσου εντυπωσιακός για τροχοφόρο ΤΟΜΠ καθώς θα φέρει και αυτό το πυροβόλο 2A42 των 30 χλστ.

Να σημειωθεί πως το 2S35 διαθέτει διπλό σύστημα αυτόματης επαναγέμισης με ικανότητα βολής 16 βλημάτων το λεπτό, την ώρα που το πλέον σύγχρονο σύστημα της κατηγορίας του- το PzH-2000- μπορεί να βάλει 11 με 12 βλήματα το λεπτό.

Στο μεταξύ επίδειξη ισχύος επιχειρεί να πραγματοποιήσει και το ΝΑΤΟ με την άσκηση Dragoon Ride στην περιοχή της Πολωνίας, Λιθουανίας και Εσθονίας, όπου οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει το 2ο Σύνταγμα Ιππικού. Το σύνταγμα ξεκίνησε μια πορεία 1.200χλμ με οχήματα Stryker και hummer το Σάββατο από τη Βαλτική κατευθυνόμενο προς τη Γερμανία μέσω Εσθονίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Πολωνίας, Τσεχίας για να καταλήξει στη γερμανική πόλη Vilseck σε μια επιχείρηση τόνωσης του ηθικού του τοπικού στοιχείου αλλά και υπενθύμισης της αμερικανικής παρουσίας.

Ταυτόχρονα, με αντίθετη κατεύθυνση αυτή τη φορά η αμερικανική Αεροπορία έστειλε στην Εσθονία και στην αεροπορική βάση Ämari 14 μαχητικά F-16C από την 510 Μοίρα της 31ης Πτέρυγας στο Αβιάνο της Ιταλίας. Τα αεροσκάφη πρόκειται να παραμείνουν στην Εσθονία έως τις 17 Απρίλιου σε μία ακόμη προσπάθεια επίδειξης ετοιμότητας και υλοποίηση του νέου της μοτο για το ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων “Forward-Ready-Now!”

Το παραπάνω εγκαινιάστηκε με την αποστολή αεροσκαφών A-10 Warthog από τη βάση τους στο Davis-Monthan στο Spangdahlem της Γερμανίας και στη βάση της RAF Lakenheath.

Το νέο άρμα μάχης Armata κατά τη διάκρεια μεταφοράς του στη Μόσχα για την παρέλαση της 9ης Μαίου

Το νέο ΤΟΜΑ Kurganets κατά τη διάκρεια των δοκιμαστικών σε προάστιο της Μόσχας

Μεταφορά του νέου Α/Κ πυροβόλου 2S35

Φωτογραφίες από τη μεταστάθμευση των αεροσκαφών της 510 Μοίρας από την Ιταλία στο Armari της Εσθονίας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *