ASSOCIATED PRESS. Χιλιάδες χωρίς θέρμανση στην Ελλάδα ενώ 13χρονη πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας που χρησιμοποιούσαν, αφότου κόπηκε το ρεύμα

Άλλη μια τραγωδία, άλλη μια νεκρή. Το τελευταίο θύμα της εξοντωτικής πολιτικής λιτότητας, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας, καθώς η ΔΕΗ τους είχε κόψει το ρεύμα…
Το 2013 είχαμε παρόμοιες περιπτώσεις, με ποιο χαρακτηριστικές τον θάνατο των τριών παιδιών από αναθυμιάσεις, στη Μεσορόπη της Καβάλας.

Τότε τα παπαγαλάκια των μήντια, προσπαθούσαν να μας πείσουν για “ατύχημα” και την “κακιά την ώρα”, ενώ την επόμενη ημέρα, η Washington Post έκανε την σωστή ανάγνωση της είδησης, που θα έκανε έξαλλους τους Πρετεντερο-Πορτοσάλτηδες εάν τολμούσε να την κάνει μια εφημερίδα στην Ελλάδα.

Tο άρθρο βγήκε με τίτλο “Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά από πυρκαγιά στο σπίτι”.

Αργότερα είχαμε την τραγωδία με τους φοιτητές στην Λάρισα που άναψαν μαγκάλι για να ζεσταθούν και πέθαναν από δηλητηρίαση μονοξειδίου του άνθρακα, με τους ¨Αδωνι και Τζήμερο να κάνουν αισχρές δηλώσεις.

Το Νοέμβριο, με το σκεπτικό ότι η παροχή ρεύματος είναι κοινωνικό αγαθό, δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά ακτιβιστή για επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο.

Κορίτσι στην Ελλάδα πεθαίνει από αναθυμιάσεις ξυλόσομπαςπου χρησιμοποιούσαν για τη θέρμανση του σπιτιού, αφότου κόπηκε το ρεύμα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ελλάδα – Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι ένα 13χρονο κορίτσι έχει πεθάνει μετά από εισπνοή αναθυμιάσεων από την ξυλόσομπα που η μητέρα της χρησιμοποιούσε για να θερμάνει το σπίτι αφότου είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα των φτωχών οικογενειών να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα.


Η αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κορίτσι, σερβικής καταγωγής, πέθανε αργά το βράδυ της Κυριακής στη βόρεια πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι γείτονες, είπαν ότι η 54χρονη μητέρα της αγωνιζόταν οικονομικά και το ρεύμα στο διαμέρισμά της είχε κοπεί πριν από αρκετούς μήνες.
Για να πληρεί τις προϋποθέσεις για διεθνή δάνεια διάσωσης, η Ελλάδα έχει τα τελευταία τρίαχρόνια κάνει σκληρές περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, προκαλώντας αύξηση της φτώχειας.

Χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν πλέον θέρμανση στα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά το πετρέλαιο θέρμανσης ή τους υψηλούς λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *