ASSOCIATED PRESS: Η Χρυσή Αυγή παίζει ύμνο των Ναζί σε φιλανθρωπική εκδήλωση

Ελληνικό ακροδεξιό πολιτικό κόμμα, παίζει τραγούδι των Ναζί σεφιλανθρωπική εκδήλωσηΤο ακροδεξιό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα έπαιξε έναν ναζιστικό ύμνο κατά τη διάρκειαμιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης την Τετάρτη που οι αρχές είχαν προσπαθήσει νααπαγορεύσουν.
Μια ελληνική εκδοχή του «Horst Wessel» – γνωστού ως «ας κυματίσουν τα λάβαρα», στα Ελληνικά – παιζόταν απο δυνατά ηχεία έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα, όπου τα μέλη της μοίραζαν σακούλες τροφίμων και ειδών ένδυσης…

Ένα βίντεο της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένου του ήχο του τραγουδιού, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Το τραγούδι παραμένει απαγορευμένο στην Γερμανία, μαζί με τα ναζιστικά σύμβολα.

Μέλη του κόμματος διένημαν δέματα με τρόφιμα μετά από έλεγχο ταυτοτήτων των δικαιούχων, για να διασφαλίσουν ότι θα αποκλείονται οι μη-Έλληνες.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει αγωνιστεί επιθετικά κατά της παράνομης μετανάστευσης και της διεθνούς οικονομικής διάσωσης στην Ελλάδα, έχει δει μια αύξηση στην υποστήριξη της κατά την διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της δραματικής αύξησης της φτώχειας και της ανεργίας.

Το κόμμα κέρδισε σχεδόν 7% στις γενικές εκλογές του περασμένου έτους, με την λαϊκή υποστήριξηνα συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Οι Αρχές της πόλης και η Ελληνική αστυνομία είχαν απαγορεύσει στην Χρυσή Αυγή την Τετάρτη να κάνει χρήση της κοντινής πλατείας για να οργανώσει την φιλανθρωπική εκδήλωση και είχε δημιουργηθεί ένας μεγάλος αστυνομικός κλοιός για να αποφευχθούν ενδεχόμενες διαμαρτυρίεςκατά της απόφασης. Αλλά μεγάλα πλήθη οπαδών που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του κόμματος, φωνάζοντας “έξω οι ξένοι από την Ελλάδα.”

«Το έγκλημα που διαπράξαμε ήταν ότι θέλαμε να μοιράζουμε τρόφιμα για τους Έλληνες και μόνο.Αν μοίραζαμε σε Πακιστανούς και μαύρους, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα”, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος στους υποστηρικτές του.

Η εκδήλωση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε την 39η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Ελλάδα, μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974.
«Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη μέρα από σύμπτωση,” είπε ο κ. Μιχαλολιάκος. “Λένε ότιγιορτάζουμε την επιστροφή της δημοκρατίας. Αλλά γιορτάζουν πραγματικά την κλεψιά του κράτους, τα σκάνδαλα, και την προδοσία. “

Η κυβέρνηση καταδίκασε έντονα την επιλογή της ημερομηνίας, με τον υπουργό Δημόσιας ΤάξηςΝίκο Δένδια νωρίς την Τετάρτη να περιγράφει την Χρυσή Αυγή ως «θλιβερό αντίγραφο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού». Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτεπεραιτέρω σχόλιο.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αριστερής αντιπολίτευσης, κατονόμασαν τα σχόλια του κ. Μιχαλολιάκος και την αναπαραγωγή του ναζιστικού ύμνου ως μια «πρόκληση για τη δημοκρατία».

“Προσπαθούν να ευθυγραμμίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία με το δικό τους μήνυμα, του μίσους και του ναζισμού”, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Associated Press. «Η Χρυσή Αυγή θα αποδυναμωθεί, μόνο όταν οι αιτίες της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης (στην Ελλάδα) αντιμετωπιστούν και την τερματίσουν”.

Μετάφραση: LEFTeria-news

http://lefteria-news.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *