Bομβιστές αυτοκτονίας σκορπούν το θάνατο

Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί -έξι σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς- έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν μια ομάδα…

βομβιστών αυτοκτονίας εξαπέλυσε επίθεση στην έδρα της αστυνομίας στην πόλη Μπαϊτζί, στα βόρεια της Βαγδάτης, όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ.

Οι δράστες, τέσσερις ή πέντε άνδρες ντυμένοι με αστυνομικές στολές, πυροβόλησαν τους αστυνομικούς φρουρούς. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους επίδοξους βομβιστές. Οι συνεργοί του πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι όταν διαπίστωσαν ότι στην περιοχή είχαν φτάσει ενισχύσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση αυτή. Οι αστυνομικοί και γενικά τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αποτελούν τον κυριότερο στόχο για τους σουνίτες ισλαμιστές που μάχονται τη σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.

Τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και τη Συρία συγχωνεύτηκαν στις αρχές του έτους δημιουργώντας το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε που έχει αναλάβει την ευθύνη για διάφορες επιθέσεις και στις δύο χώρες τους τελευταίους μήνες. Μόνο τον Αύγουστο στο Ιράκ έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 800 άνθρωποι σε διάφορα βίαια επεισόδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *