Ballie: Σφαιρικό ρομπότ που ακολουθεί το «αφεντικό» του από τη Samsung

Ballie: Σφαιρικό ρομπότ που ακολουθεί το «αφεντικό» του από τη Samsung

REUTERS/Jo Yong hak

Η Samsung παρουσίασε στο πλαίσιο της CES 2020 στο Λας Βέγκας ένα σφαιρικό ρομπότ, ονόματι Ballie, το αφήνει ήχους και κυλάει, ακολουθώντας το «αφεντικό» του.

Το ρομπότ έχει μια ενσωματωμένη κάμερα έτσι ώστε να μπορεί να φωτογραφίζει και να αποθηκεύει «ξεχωριστές στιγμές», σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία. «Λατρεύω αυτόν τον τύπο» είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χ.Σ. Κιμ, καθώς ο Ballie τον ακολουθούσε επί σκηνής.

Πέρα από το να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του, ο Ballie λειτουργεί ως «fitness assistant» και μπορεί επίσης να βοηθά με οικιακές εργασίες- πχ ενεργοποιώντας «έξυπνες» οικιακές συσκευές όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, όταν αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται καθάρισμα.

SAMSUNG A waltz for Ballie | Samsung

Το χαριτωμένο ρομποτάκι έχει προκαλέσει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να το παρομοιάζουν με ρομπότ από ταινίες, όπως τον ΒΒ-8 από τις πρόσφατες ταινίες Star Wars.

Το ρομπότ διαθέτει δυνατότητες αναγνώρισης φωνής, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, κατά την παρουσίασή του η εταιρεία δεν αναφέρθηκε στη virtual, ενεργοποιούμενη μέσω φωνής, βοηθό της, Bixby. Πάντως, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι ο Ballie τηρεί τα υπάρχοντα στάνταρ όσον αφορά στην ιδιωτικότητα και την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο Μπέντζαμιν Μπράουν, εκπρόσωπος της Samsung, είπε στο BBC ότι «υπάρχουν δύο τεχνολογίες που βοηθούν στην υλοποίησή του. Η μία είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η άλλη το 5G. Αυτοί είναι τομείς στους οποίους επικεντρώνεται η Samsung το 2020».

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες τεχνολογίες, όπως πχ ένας μίνι εξωσκελετός που φοριέται στη μέση και τους μηρούς, ο οποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιείται στη γυμναστική ή από άτομα με κινητικά προβλήματα. Η συσκευή αυτή ονομάζεται Gems (Gait Enhancing and Motivating System).

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *