Οι banksters δίνουν εντολή να σταματήσει ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τις αγορές

Ενδείξεις ότι το πείραμα φτάνει στο τέλος του αφήνοντας ένα τοπίο ολοκληρωτικής καταστροφής στην Ελλάδα

του system failure

Την ώρα που…..

η κυβέρνηση Σαμαρά κλονίζονταν συθέμελα από το σκάνδαλο Μπαλτάκου, οι αγορές αποφάσισαν να δώσουν χείρα βοηθείας στους πιστούς υπηρέτες τους μειώνοντας το κόστος δανεισμού. Τα τραπεζοκρατούμενα συστημικά μίντια, όπως ήταν φυσικό, αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις Στουρνάρα, που δήλωσε θριαμβευτικά ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές.

“Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της, αναφέρεται σε ανταπόκριση της Έλεν Σμιθ, από την Αθήνα, που δημοσιεύθηκε στο Business Live Blog, στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.” [http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=584263]

Εδώ φαίνεται για άλλη μια φορά ποιος είναι το αφεντικό. Οι ίδιες τράπεζες βέβαια είναι πανταχού παρούσες και δεν χρειαζόταν η κυβέρνηση να τις “προσλάβει”, καθώς με βάση την Ελληνική νομοθεσία, είναι ούτως ή άλλως οι βασικοί διαπραγματευτές κατά τις διαδικασίες δανεισμού του Δημοσίου, απολαμβάνοντας ειδικά προνόμια που τις επιτρέπουν να ελέγχουν απόλυτα τις διαδικασίες αυτές. [http://failedevolution.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html]

Γιατί αποφάσισαν τώρα οι διεθνείς τραπεζίτες να άρουν τον αποκλεισμό; Για τρεις βασικούς λόγους:

– Πρώτον, για να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από το σκάνδαλο Μπαλτάκου, προς ακόμα ένα στημένο και ψεύτικο “success story”.

– Δεύτερον, για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα για τα συστημικά κόμματα που τους υπηρετούν, μήπως και ανεβάσουν τα ποσοστά τους εν όψει ευρωεκλογών.

– Τρίτον, για να ανταμείψουν κυρίως τα στελέχη της κυβέρνησης που υπηρετούν με υπερβάλλοντα ζήλο την νεοφιλελεύθερη ατζέντα και ακολουθούν πιστά τις εντολές της Τρόικας και των εγχώριων μεγάλων συμφερόντων, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι πρέπει να γίνουν και οι τελευταίες ενέργειες για να ολοκληρωθεί το πείραμα, ώστε το κόστος δανεισμού να πέσει ακόμα πιο πολύ και να φτάσει στα προ κρίσης φυσιολογικά επίπεδα.

Οι τελευταίες ενέργειες που απέμειναν είναι το ξεπούλημα των φυσικών πόρων, της κομβικής για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας ΔΕΗ, καθώς και η κατακρήνμιση του κατώτατου μισθού στα 300 ευρώ για χάρη των πολυεθνικών καρτέλ, που θα εξαφανίσουν τον μικρομεσαίο κλάδο, με τη βοήθεια και του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι η Standard & Poor’s αναβάθμισε την ΔΕΗ κατά 3 βαθμίδες, κάτι που επίσης αναπαράχθηκε από τα συστημικά μίντια ως κομμάτι του νέου “success story”. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε άλλο από μια επιβράβευση προς τους βουλευτές-υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας για την κατάθεση στη βουλή του σχεδίου νόμου για τη σύσταση της «μικρής ΔΕΗ», που περιλαμβάνει σκανδαλώδεις ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ των ιδιωτών επενδυτών και σε βάρος του Δημοσίου. [http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26523&subid=2&pubid=113249423]

Στο μεταξύ, η κοινωνική καταστροφή στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Φτώχεια, ανεργία, ανισότητα, σπάνε κάθε ρεκόρ, ενώ το δημόσιο χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ότι το 2010, όταν οι banksters αποφάσισαν να αποκλείσουν την Ελλάδα από τις αγορές …

failedevolution.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *