Basket League: Τα δεδομένα για την κούρσα της σωτηρίας

Basket League: Τα δεδομένα για την κούρσα της σωτηρίας

Οι νίκες του Ρεθύμνου και της Κύμης αφενός έθεσαν εκτός μάχης τον Κολοσσό (όχι μαθηματικά), αφετέρου διατήρησαν έξι τις ομάδες που δεν έχουν σωθεί έπειτα από 23 αγωνιστικές στην Basket League.

Έξι ομάδες δεν είχαν σωθεί μαθηματικά πριν από την έναρξη της 23ης αγωνιστικής στην Basket League, τόσες παραμένουν και μετά το τέλος των πρώτων πέντε αγώνων της ημέρας. Οι Άρης, Πανιώνιος, Λαύριο δεν έχουν σωθεί μαθηματικά, παραμένουν όμως σε θέση ισχύος, έχοντας υπέρ τους τις περισσότερες ισοβαθμίες και πιο ευνοϊκό πρόγραμμα. Κάτι που δεν ισχύει για τον Κολοσσό, ο οποίος ουσιαστικά υποβιβάστηκε μετά την ήττα στο Ρέθυμνο, καθώς απέχει τρεις βαθμούς από την Κύμη με ισάριθμους αγώνες να απομένουν.

Επί της ουσίας, πάντως, τίποτα δεν άλλαξε στην "ουρά" του βαθμολογικού πίνακα. Η Κύμη πέτυχε τη νίκη που την διατηρεί έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται να μην κάνει περισσότερες ήττες από το Ρέθυμνο στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές, για να παραμείνει στην κατηγορία. Το Ρέθυμνο, από την άλλη, χρειάζεται μία νίκη παραπάνω από την Κύμη μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Θεωρητικά η κρητική ομάδα έχει το "ευκολότερο" πρόγραμμα, καθώς έχει μπροστά της τρία παιχνίδια που (πάντα θεωρητικά) μπορεί να κερδίσει, με Ήφαιστο, Άρη εκτός έδρας και με το Περιστέρι εντός. Η Κύμη αντιμετωπίζει και αυτή τον Άρη (που θα σωθεί μαθηματικά εάν νικήσει την Κύμη το ερχόμενο Σάββατο, ειδάλλως θα μπει σε περιπέτειες), έχει όμως και αγώνα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική.

Όλα αυτά ισχύουν, βέβαια, εάν ο Άρης, ο Πανιώνιος και το Λαύριο κάνουν τη μία νίκη που χρειάζονται για να μην εμπλακούν σε περιπέτειες. Διότι εάν η Κύμη κάνει διπλό στο Αλεξάνδρειο το προσεχές Σάββατο (αυτό είναι το παιχνίδι-κλειδί για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού), τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο φινάλε σενάρια για τριπλές και τετραπλές ισοβαθμίες…

Το πρόγραμμα κάθε ομάδας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου:

Ομάδα24η25η26η
9. Άρης (7-16)ΚύμηΉφαιστος*Ρέθυμνο
10. Πανιώνιος (7-16)ΑΕΚΠρομηθέας*Χολαργός
11. Λαύριο (6-17)ΧολαργόςΚύμη*Ήφαιστος
12. Κύμη (6-17)Άρης*ΛαύριοΠαναθηναϊκός*
13. Ρέθυμνο (5-18)Ήφαιστος*ΠεριστέριΆρης*

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες:

Άρης: Έχει 2-0 με το Λαύριο, 1-1 (και +19) με τον Πανιώνιο, 1-0 (και +2) με το Ρέθυμνο, 0-1 (και -18) με την Κύμη.

Πανιώνιος: Έχει 2-0 με το Ρέθυμνο, 1-1 (και -19) με τον Άρη, 1-1 (και -20) με το Λαύριο, 0-2 με την Κύμη.

Λαύριο: Έχει 1-0 (και +18) με την Κύμη, 1-1 (και +20) με τον Πανιώνιο, 1-1 (και +4) με το Ρέθυμνο, 0-2 με τον Άρη.

Κύμη: Έχει 2-0 με τον Πανιώνιο, 1-0 (και +18) με τον Άρη, 0-1 (και -18) με το Λαύριο, 0-2 με το Ρέθυμνο.

Ρέθυμνο: Έχει 2-0 με την Κύμη, 1-1 (και -4) με το Λαύριο, 0-1 (και -2) με τον Άρη, 0-2 με τον Πανιώνιο.

Δείτε την βαθμολογία στην Basket League:

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *