Basket League : Τα δεδομένα και όλα τα σενάρια για την κούρσα της σωτηρίας

Basket League : Τα δεδομένα και όλα τα σενάρια για την κούρσα της σωτηρίας

Με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της Basket League, η κατάσταση στην ζώνη του υποβιβασμού δείχνει να έχει ξεδιαλύνει. Παρόλα αυτά, μαθηματικά παλεύουν 4 ομάδες να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Τέσσερις ομάδες θα παλέψουν να αποφύγουν την 13η θέση της Basket League και άρα τον υποβιβασμό στην Α2. Αυτό ισχύει τουλάχιστον βάσει… μαθηματικών μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής της Basket League.

Η αλήθεια είναι ότι οι νίκες του Πανιωνίου επί της ΑΕΚκαι του Λαυρίου επί του Χολαργού έχουν ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη της σωτηρίας. Το Ρέθυμνο και η Κύμη, που ισοβαθμούν με ρεκόρ 6-18 στην 12η θέση, είναι οι ομάδες που θα παλέψουν να αποφύγουν την 13η θέση, ενώ η 14η θέση “κλείδωσε” πλέον, με τον Κολοσσό να έχει ήδη υποβιβαστεί.

Παρόλα αυτά, με το Λαύριο να απέχει μόλις μία νίκη με ρεκόρ 7-17 και τον Πανιώνιο δύο νίκες (8-16) από την ζώνη του υποβιβασμού, είναι ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποια άλλη ομάδα στην 13η θέση, αφού υπάρχει μέχρι και σενάριο – έστω και αν αγγίζει το επίπεδο του αδύνατου – τετραπλής ισοβαθμίας στο τέλος!

Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω, αφού αυτό το σενάριο προϋποθέτει να κάνει 0/2 ο Πανιώνιος, 1/2 το Λαύριο και 2/2 το Ρέθυμνο με την Κύμη, με τους Ευβοιώτες να καλούνται να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ωστόσο, ιδού η θέση κάθε ομάδας και το πρόγραμμά της στις δύο τελευταίες αγωνιστικές:

Ομάδα

25η

26η

10. Πανιώνιος 32 (8-16)

Προμηθέας*

Χολαργός

11. Λαύριο 31 (7-17)

Κύμη*

Ήφαιστος

12. Ρέθυμνο 30 (6-18)

Περιστέρι

Άρης*

13. Κύμη 30 (6-18)

Λαύριο

Παναθηναϊκός*

*Εκτός έδρας

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες:

Πανιώνιος 1-1 (-20) με Λαύριο 0-2 (-14) με Κύμη, 2-0 (+23) με Ρέθυμνο. Συνολική διαφορά πόντων: -11

Λαύριο: 1-1 (+20) με Πανιώνιο, 1-1 (+4) με Ρέθυμνο, 1-0 (+18) με Κύμη. Συνολική διαφορά πόντων: +42

Ρέθυμνο: 2-0 (+21) με Κύμη, 0-2 (-23) με Πανιώνιο, 1-1 (-4) με Λαύριο. Συνολική διαφορά πόντων: -6

Κύμη: 2-0 (+14) με Πανιώνιο, 0-2 (-21 με Ρέθυμνο), 0-1 (-18) με Λαύριο. Συνολική διαφορά πόντων: -25

ΚΛΕΙΔΙ Η 25Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Όπως γίνεται σαφές, πολλά θα κριθούν την 25η αγωνιστική, όταν και η Κύμη υποδέχεται το Λαύριο. Σε περίπτωση νίκης του Λαυρίου, τότε αυτόματα θα σωθούν το Λαύριο και ο Πανιώνιος, ενώ αν την ίδια αγωνιστική το Ρέθυμνο νικήσει το Περιστέρι, τότε η Κύμη θα υποβιβαστεί, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τους Κρητικούς. Ακόμα όμως και αν ηττηθεί το Ρέθυμνο, τότε ενδεχομένως να μην έχει σημασία, αφού τελευταία αγωνιστική η Κύμη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα όμως, αν η Κύμη νικήσει το Λαύριο, τότε αυτόματα ξεκινάει το… μπλέξιμο, αφού – θεωρητικά – όλα είναι πιθανά, ειδικά αν την ίδια αγωνιστική νικήσει το Ρέθυμνο το Περιστέρι, αφού θα υπάρξει ισοβαθμία στις 7 νίκες. Έχοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, ιδού τι ισχύει ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Το Λαύριο πέφτει με 0/2 αν Ρέθυμνο και Κύμη κάνουν 2/2: Σε αυτή την περίπτωση το Λαύριο θα μείνει στις 7 νίκες και οι δύο ανταγωνιστές του θα ανέβουν στις 8 νίκες.

Σε τετραπλή ισοβαθμία Πανιωνίου, Λαυρίου, Ρεθύμνου, Κύμης (στις 8 νίκες) υποβιβάζεται:

α. Η Κύμη αν νικήσει μέχρι και με 14 πόντους διαφορά το Λαύριο

β. Ο Πανιώνιος αν η Κύμη νικήσει με διαφορά 15 έως 53 πόντων το Λαύριο

γ. Το Λαύριο αν ηττηθεί με διαφορά +54 πόντων

Σε τριπλή ισοβαθμία Ρεθύμνου, Λαυρίου, Κύμης υποβιβάζεται: Η Κύμη. Αυτό σενάριο μπορεί να έχει βάση μόνο αν νικήσει η Κύμη το Λαύριο και παράλληλα: 1. Το Ρέθυμνο κάνει το 1/2 στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και 2. Το Λαύριο ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από την Ήφαιστο. Αν συμβούν όλα αυτά, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στις 7 νίκες. Ο λόγος που υποβιβάζεται η Κύμη σε αυτό το σενάριο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση το Ρέθυμνο θα έχει 3-1 νίκες, το Λαύριο 2-2 και η Κύμη 1-3.

Σε ισοβαθμία Κύμης-Λαυρίου πέφτει: Εξαρτάται από το αποτέλεσμα του μεταξύ του παιχνιδιού. Το Λαύριο έχει νικήσει με 18 πόντους στον αγώνα του πρώτου γύρου. Για να υπάρξει πάντως ισοβαθμία στην 12η θέση ανάμεσα σε Κύμη και Λαύριο, πρέπει το Ρέθυμνο να κάνει το 2/2, με την Κύμη και το Λαύριο να ισοβαθμούν στην συνέχεια στις 7 νίκες.

Σε ισοβαθμία Κύμης, Ρεθύμνου πέφτει: Η Κύμη επειδή το Ρέθυμνο έχει νικήσει τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων

Σε ισοβαθμία Ρεθύμνου, Λαυρίου πέφτει: Το Ρέθυμνο, επειδή το Λαύριο έχει καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδι (+4). Για να ισχύει αυτό το σενάριο πρέπει η Κύμη να κάνει το 2/2, το Ρέθυμνο 1/2 και το Λαύριο 0/2 στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *