Ντροπή και αηδία χθες από το BBC ! ! !

Πρωτοφανής προχειρότητα και γκεμπελικού τύπου συνέντευξη από πατσαβούρα του εν λόγω καναλιού.

Το BBC το οποίο αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματισμού προέβει σε
παιδαριώδη “λάθη”.

Τυγχάνει να έχω κάνει και εγώ τηλεόραση και γνωρίζω ελαφρώς την τέχνη της επικοινωνίας. Έχω πάρει και έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις την εποχή των αγανακτισμένων σε εγχώρια και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στο ένατο δευτερόλεπτο ήδη η δημοσιογράφος είχε παραπλανήσει το παγκόσμιο κοινό. Η Ελλάδα ανέφερε αρνείται κάθε συνεργασίας με την Τρόικα, το διεθνές νομισματικό ταμείο και την ΕΚΤ.

Είτε δεν έχουν πια χρήματα για μεταφραστές στο BBC είτε μιλάμε για προπαγάνδα γκεμπελικού τύπου.

Πάμε στο επικοινωνιακό κομμάτι. Την εικόνα. Τοποθέτησαν υπουργό Οικονομικών Ευρωπαϊκής χώρας να χτυπιέται από το κρύο με φόντο την Ελληνική βουλή. Του έδωσαν ακουστικό από πάγκο πλανόδιου το οποίο του έπεφτε συνεχώς. Ένας τρεμάμενος υπουργός οικονομικών, εικόνα αδυναμίας.

Αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Το BBC έχει τους καλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου. Δεν μπορεί να έκαναν τέτοιο σφάλμα που δεν το κάνει ούτε κανάλι τηλεμάρκετινγκ. Δεν έβγαλαν έναν αγανακτισμένο αλλά τον υπουργό μιας χώρας. Λίγο σεβασμός.

Στη συνέχεια. Η δημοσιογράφος σκόπιμα (παλαιά και γνώριμη τακτική) δεν άφησε το Βαρουφάκη να ολοκληρώσει φράση. Τόσο ερασιτέχνης η δημοσιογράφος? Δεν τελείωσε ούτε το πρώτο εξάμηνο δημοσιογραφικής σχολής? Σε Βρετανικό μέσο διεθνούς εμβέλειας?

Η διακοπές ήταν τόσο μεθοδευμένες που ανάγκασαν τον Βαρουφάκη να τις χαρακτηρίσει “στο όριο της αγένειας”. Το “rude” είναι ιδιαίτερα βαριά λέξη αν αναλογιστούμε ότι την συνέντευξη την είδε κυρίως το Βρετανικό κοινό.

Παρακολουθώ το BBC χρόνια. Τέτοια εικόνα βοθροκάναλου δεν έχω ξαναδεί. Ακόμα και σε συνεντεύξεις που έχουν πάρει κατά καιρούς από δικτάτορες.

Ντροπή και αίσχος. Δεν το περίμενα από το BBC.

Tom Papatolis

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *