Το εγκαταλελειμμένο Beelitz-Heilstätten, το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε ο Χίτλερ

Το σανατόριο Beelitz-Heilstätten ήταν μια τεράστια ιατρική μονάδα που…

κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για να παρέχει ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του Βερολίνου, πολλοί από τους οποίους έπασχαν από φυματίωση.

Όταν ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, το Beelitz-Heilstätten μετατράπηκε γρήγορα σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι διάδρομοι και τα δωμάτια του παρείχαν αρκετό χώρο για να κάνουν τις βόλτες τους οι τραυματίες, εκεί που οι στρατιώτες δέχονταν θεραπείες και όπου συχνά γινόντουσαν οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Ένα μέρος ζωής και θανάτου…

Ένας από τους τραυματίες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ο νεαρός -τότε- Αδόλφος Χίτλερ. Νοσηλεύτηκε εκεί και εγχειρίστηκε στον μηρό γιατί κατά τη διάρκεια της μάχης του Σομ το 1916 τραυματίστηκε από μια έκρηξη χειροβομβίδας.

Το Οκτώβριο του 2013, ο φωτογράφος Ron Azevedo μπήκε στο εγκαταλελειμμένο Beelitz-Heilstätten και φωτογράφισε τις στοιχειωμένες φωτογραφίες που βλέπετε. Σπασμένα παράθυρα, ξεχαρβαλωμένος σκάλες, απόκοσμα χειρουργεία και μυστικοί διάδρομοι όλα χρησιμεύουν ως ανατριχιαστική υπενθύμιση του παρελθόντος. Φανταστείτε να μπορούσαν να μιλήσουν αυτοί οι τοίχοι …

Πρόσφατα το νοσοκομείο χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στην οσκαρική ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι “ο Πιανίστας” καθώς και στο “Επιχείρηση Βαλκυρία” με τον Τομ Κρουζ.

3otiko.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *