Bild: Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε παραλίες – Ποιες χώρες είναι στο στόχαστρο

1Ο δυτικός τρόπος ζωής έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών πολύ πριν από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Και ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζουν, ανεπιτυχώς, να αναζητούν τρόπους να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν τα επόμενα χτυπήματά τους, αυτή τη φορά στην “καρδιά” του (ευρωπαϊκού) καλοκαιριού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο οι αντιτρομοκρατικές αρχές προειδοποιούν ότι οι τζιχαντιστές πιθανόν να σχεδιάζουν να κάνουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκά τουριστικά θέρετρα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τζιχαντιστές θα παρεισφρήσουν στις ευρωπαϊκές παραλίες ως έμποροι γυαλιών ηλίου, αναψυκτικών, παγωτών και θα ανοίξουν πυρ με Καλάσνικοφ ή θα πυροδοτήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα επιλέξουν έναν τέτοιο τρόπο δράσης. ποιος μπορεί να μην κάνει τη σύνδεση με την πολύνεκρη αιματηρή επίθεση σε παραλία της Τυνησίας το περασμένο καλοκαίρι, όταν τζιχαντιστής ντυμένος τουρίστας άνοιξε πυρ και σκότωσε 37 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλοί Γερμανοί, Βρετανοί και Βέλγοι.

Ήδη, οι ιταλικές αρχές έχουν ενημερώσει τις αντίστοιχες γερμανικές για τα σχέδια των τζιχαντιστών να σκορπίσουν ξανά τρόμο στην Ευρώπη, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Νοεμβρίου στο Παρίσι και του Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Ιταλοί έχουν πληροφορίες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης από την Αφρική.

Και μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτές οι επιθέσεις να μη γίνουν από μαχητές που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος αλλά να είναι Σενεγαλέζοι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, της τρομοκρατικής οργάνωσης που δρα στην Αφρική και έχει ταχθεί στο πλευρό του ISIS.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *