Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη αλλαγή κυβέρνησης, αλλά για την ανατροπή ενός καθεστώτος που επιβιώνει με εγκληματικές κυβερνήσεις.

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Μας λένε ότι χρειαζόμαστε τη δόση γιατί αλλιώς θα ζήσουμε τα χειρότερα. Και κάποιοι τους πιστεύουν Ποιους; Αυτούς που πάντα έπεφταν έξω στις προβλέψεις των αποτελεσμάτων της πολιτικής τους.

Μας λένε ότι πρέπει να ματώσουμε. Ποιοι; Αυτοί που δεν έχουν ανάγκη,….
που διατηρούν τα προνόμιά τους και καλύπτουν την ασυλία και ασυδοσία των ισχυρών και των λαμογιών. Μας λένε ότι θα μας φέρουν ανάπτυξη, αλλά παίρνουν μέτρα που δημιουργούν ύφεση και διάλυση.

Ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα καταστρέφοντας τους πολίτες της.

Ότι πρέπει να πληρώσουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των τραπεζών για να σωθεί η οικονομία. Ότι…ότι… Και κάποιοι τους πιστεύουν.

Είναι κι οι άλλοι που θέλουν να επιβάλλουν από πριν (πριν την ανατροπή της κυβέρνησης) τις αλλαγές που αυτοί νομίζουν ότι χρειάζεται η χώρα

Μήπως να τους υπενθύμιζε κανείς ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη αλλαγή κυβέρνησης, αλλά για την ανατροπή ενός καθεστώτος που επιβιώνει με εγκληματικές κυβερνήσεις (δηλαδή κυβερνήσεις που βαρύνονται με εγκλήματα όπως παραβίαση του συντάγματος, εσχάτη προδοσία, ληστεία αποθεματικών ταμείων, νοσοκομείων κλπ), που εξαπατούν με συστηματικό τρόπο τους ανθρώπους που τους εκλέγουν, ακολουθώντας τελείως διαφορετικές πολιτικές απ αυτές που δεσμεύονταν προεκλογικά;
Όταν έχεις τον εγκληματία στο κεφάλι σου, το πρόβλημα είναι να βρεις (και με λεπτομέρειες μάλιστα) το τι ακριβώς θα κάνεις μετά την ανατροπή του; Όταν η ντόπια συμμορία στηρίζεται κι από το διεθνές κερδοσκοπικό κι αντιδραστικό συναπάντημα και χρειάζεσαι τη μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων για να τους ανατρέψεις;

Τι χρειάζεσαι; Μια έντιμη συμφωνία ότι όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ανατροπή θα έχουν μετά ίσες δυνατότητες να πείσουν το λαό για τις προτάσεις τους κι ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει ελεύθερα τη βούλησή του (λέγε με δημοκρατία). Και έναν τρόπο εξασφάλισης της επιβίωσης του λαού την επόμενη μέρα (λέγε με προτάσεις οικονομολόγων και διεθνείς συμφωνίες δανείων/βοήθειας). Τ άλλα είναι για να έχουν να λένε μερικοί.

.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *