Τελευταία Νέα

Τα γουρούνια «εξελίχτηκαν να αγαπούν τη λάσπη»

Η αγάπη για τη λάσπη είναι προϊόν της εξέλιξής τους, κατά τον Ολλανδό ερευνητή

Η αρκετά γνώριμη εικόνα ενός γουρουνιού μέσα σε λάσπες ίσως έχει εξελικτικό υπόβαθρο, υποστηρίζει Ολλανδός επιστήμονας, αποδίδοντας την στη συγγένεια των τετράποδων με άλλα θηλαστικά όπως οι ρινόκεροι και οι φάλαινες.
Τα γουρούνια κυλιούνται μέσα στη λάσπη για να δροσιστούν αφού δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες, όπως για παράδειγμα ο άνθρωπος, κάτι που θα τους…..
βοηθούσε να κρατήσουν τη θερμοκρασία τους σταθερή.

Ο Μάρκ Μπράκε ερεύνησε την συμπεριφορά και άλλων ζώων που παρουσιάζουν ανάλογη συμπεριφορά, όπως οι ρινόκεροι που ζουν κατά κύριο λόγο μέσα στο νερό ή τα ελάφια που κυλιούνται στο έδαφος για να αφήσουν το αποτύπωμα της οσμής τους.

Εκτιμά ότι σχετίζεται με την αναπαραγωγική διαδικασία και προσθέτει ότι τα γουρούνια έχουν αυτή τη τάση γιατί την ανέπτυξαν και άλλα συγγενικά τους είδη όπως οι ιπποπόταμοι και οι φάλαινες (που προέρχονται από ζώα της ξηράς).

Αυτή η αγάπη για το νερό και τη λάσπη ήταν ο λόγος που δεν ανέπτυξαν ιδρωτοποιούς αδένες, προσθέτει για να καταλήξει ότι ίσως πρόκειται για μία διαδικασία που προκαλεί ευχαρίστηση στα γουρούνια.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Applied Animal Behaviour Science.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *