ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθογράφου -Σχολιογράφου)

Προσπαθώντας να αναδιφήσω τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια, τα παράσημα, τη βιτρίνα, τον πίλο της εξουσίας, σαστίζω. Κάτω από το  εξουσιαστικό , κλαρωτό πηλήκιο των κλαρούχων αρχόντων, κρύβεται το
κομματικό πηλήκιο.
Παραμέσα το κρανίο και – εσωτερικά- το … περιεχόμενο. Εδώ υπάρχει πρόβλημα ελλείμματος. Δυστυχώς αυτό δεν είναι μόνον διανοητικό. Είναι και ηθικό, αξιακό, πατριωτικό. Γιατί δεν νοείται η Πατρίδα να βιώνει μια απίστευτη (πρωτόγνωρη σε περίοδο ειρήνης) τραγωδία και οι αποκλειστικά υπεύθυνοι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ να ενδιαφέρονται μόνον για την διατήρηση ή την αρπαγή της εξουσίας !!!…..
Δεν είναι δυνατόν να δαπανούν ατελείωτες ώρες, να συναλλάσσονται, να εκτίθενται, να γλείφουν εκεί – και εκείνους – που έφτυναν, μόνο και μόνον για τις καρέκλες. Μήνες τώρα οι μεν αγωνίζονται να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου, οι δε πασχίζουν ώστε αυτό να μη συμβεί, να πέσει η Κυβέρνηση (διακαής , διαχρονικός καημός και πόθος κάθε Αντιπολίτευσης η οποία “σέβεται” την Δημοκρατική πρακτική και τον εαυτό της,  από την επομένη – ή και το ίδιο βράδυ; – των εκλογών).
Επίπονος αγώνας για το …… καλό εκάστου εξ αυτών των ….. “Πατριωτών “/ “Δημοκρατών”.
Αλήθεια (Σ.Σ Έχω ξαναασχοληθεί με το ζήτημα) γιατί δεν αφιερώνουν – ό λ ο ι τους – αυτό τους τον ζήλο /εργώδη προσπάθεια σε κάτι πολύ σπουδαιότερο,  εθνωφελές:
Να συγκαλέσουν (Σ.Σ Θα έπρεπε να το είχε ζητήσει και εκείνος, ο κος Πρόεδρος) συμβούλιο εθνικό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , και  να συζητήσουν από κοινού – χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς – τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης;
(Σ.Σ Έχουν εξάλλου ως επιχείρημα τις ομολογίες αποτυχίας των Ιδίων : ΔΝΤ και Τρόικας!).
Δεν είναι απαράδεκτο, ντροπή, αυτό που συμβαίνει; Δεν είναι επιβλαβής η προεδρολογία ,καθώς και η πολύμηνη (Σ.Σ ό,τι  εξέλιξη και να υπάρξει ) παρατεινόμενη εκλογολογία / προεκλογική περίοδος;
Ποιό είναι σήμερα το προέχον, το μείζον;
Ο αριθμός για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή η σωτηρία της Πατρίδας;

ΥΓ Αν δεν αλλάξουν ρότα οι άφρονες αν δεν επικεντρωθούν στην έξοδο από την κρίση, τότε οι συνέπειες / εξελίξεις θα είναι καταστροφικές.
      Φοβούμαι οτι οι κ.κ. πολιτικοί μας δεν μας φόρτωσαν μόνον με ελλείμματα και χρέη οικονομικά. Αλλά έλλειμμα εθνικού χρέους (δικό τους) προς την χειμαζόμενη -εξαιτίας τους!- Πατρίδα μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *