Προσοχή θα τρώμε σκουπίδια – Η ΕΕ καταργεί τις ημερομηνίες λήξης σε μακαρόνια, και ρύζι

Mάλλον πλησιάζει ο καιρός που θα μας ταϊζουν κυριολεκτικα με σκουπίδια, για λόγους οικονομίας, αδιαφορώντας για την υγεία μας. Δυστυχώς πολλές ταινίες δειχνουν να επιβεβαιώνονται, ειδικά σε θέματα διατροφής.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΕ προτίθεται να καταργήσει την ημερομηνία λήξης στις συσκευασίες προϊόντων που έχουν μεγάλη διάρκεια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μακαρόνια, το ρύζι και ο καφές.
Το…ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό, καθώς τόσο οι ειδικοί, όσο και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρίνουν θετικά το μέτρο. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως ετησίως 89 εκατ. τόνοι τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια, επειδή οι καταναλωτές τους δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουν. Ο λόγος; Η ημερομηνία λήξης που φέρουν στη συσκευασία τους.
Διαφορετική άποψη έχουν οι αγροτικές οργανώσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται στη συνεδρίαση του συμβουλίου για την γεωργία που είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις Βρυξέλλες.
Από την άλλη, πολλές είναι οι χώρες μέλη -μεταξύ των οποίων η Ολλανδία και η Σουηδία- που συμφωνούν με το μέτρο και προτείνουν την επέκτασή του και σε άλλα είδη τροφίμων.
Η ετικέτα που αναγράφει σε κάθε συσκευασία την ημερομηνία λήξης του περιεχομένου, μπορεί σύντομα να καταργηθεί σε τρόφιμα όπως, τα μακαρόνια, ο καφές, το ρύζι ,το τσάι, ο καφές και το σκληρό τυρί, όπως το κασέρι και η μυζήθρα.
Φυσικά μόλις προκυψουν οι πρώτοι θάνατοι από τέτοια τρόφιμα, θα μας προσφέρουν και την λύση, να τρώμε μεταλλαγμένα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *