Ανάσταση Νεκρών…Ανάσταση Ελλήνων

Aρθρο του Γιάννη Παυλάκου

Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου. Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του….
Θεανθρώπου.

Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη… Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.

Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο. Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού. Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.

Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.

Καλή Ανάσταση Έλληνες και καλό Πάσχα. Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

http://www.report24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

24 Comments

 1. Ανώνυμος

  Προσευχηθείτε για την ανάσταση των Ελλήνων, γιατί αυτοί πέθαναν πνευματικά. Ο Χριστός δεν πέθανε ποτε για να αναστηθεί.

  Διαβάστε περισσότερα για το άγιο φως στον σύνδεσμο http://diktyoellinwn.wordpress.com/.

  Ο γραφων ήταν αυτόπτης μάρτυς και γνωρίζει από υψηλά ιστάμενους στην πόλι Ιερουσαλήμ τα του αγίου φωτός

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΟΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΤΑΞΑΝ

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για το Άγιο Φως

  Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για «θαύματα» προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή αφής το Άγιον Φως κατέρχεται θαυματουργικά «ουρανόθεν» για να ανάψει τη λαμπάδα του Πατριάρχου…

  …Πρόκειται για έναν θρύλο, ο οποίος καλλιεργήθηκε στους Άγιους Τόπους μετά την εισβολή των σταυροφόρων και μέσα στα πλαίσια της διαμάχης Ορθοδόξων Λατίνων και Αρμενίων, που ο καθείς διεκδικούσε δι’ εαυτόν το προνόμιο του «λαμβάνειν εξ ουρανού» το ανέσπερο Φως!

  …Ο Πατριάρχης ανάβει τη λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο. Όπως ακριβώς πράττει ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε κληρικός την ημέρα της Λαμπρής, όταν παίρνει Φως Χριστού από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται υπεράνω της συμβολίζουσας τον Τάφο του Κυρίου Αγίας Τράπεζας…

  …Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάσταση Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο! Ή ωσάν οι ανά τα πέρατα της οικουμένης Ορθόδοξοι να μην εορτάζουν Πάσχα Κυρίου, μια και η Ολυμπιακή δεν «πετά» ως τις χώρες τους!

  Επέστη όμως καιρός να τερματιστεί ο διασυρμός των Θείων. Είναι δε σόλοικο και αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς «τιμές Αρχηγού Κράτους» στο Άγιον Φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο εκείνου που δήλωσε ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου».

  (πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, Το Βήμα, 21-4-2006)

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Εσύ καθορίζεις τί είναι σοβαρό και τί όχι 23 Απριλίου 2011 7:49 μ.μ.;
  απο ένα φασιστάκι σαν και του λόγου σου δεν δέχομαι υποδείξεις.
  Πίσω στην μήτρα σου τώρα.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  724 KAΠΟΤΕ ΕΔΩ ΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ..ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ..ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΝΑ

  Reply
 6. Ανώνυμος

  KΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ.
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ.

  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΕΙ.
  ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ. ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΟΡΙΕΣ.

  ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΧΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ.
  ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.

  (ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ)

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΒΡΑΙΩΝ "ΘΕΩΝ".
  ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ "ΑΝΑΣΤΑΣΗ".
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  Reply
 8. Ανώνυμος

  μἀυτά και μ᾽μαυτά εξαπατάτε τον λαό και τον σέρνετε όπου θέλετε κε Παυλάκου,τι υποκρισία απάτη και εγκληματικότητα τελικά για όλους τους ανθρώπους,πώς το μπορείτε και δεν αισχύνεστε λιγάκι…η ποιο μεγάλη αμαρτία σας όλων χωρίς εξαίρεση είναι που εξαπατάτε τον λαό…

  Reply
 9. Ανώνυμος

  mplekeis ierwnymo me ton xristo?
  oi ka8e logeis ierwnymoi einai oi mpampades sou kai exoun petyxei ton skopo tous,SOU EKANAN TA MYALA KOMPOSTA zwo

  Reply
 10. Ανώνυμος

  καλη επΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους τους ανθρωπους ακομα και στα γαλακτομουσχαρα σαν τους 6:16,6:20,6:24 που μαλλον ειναι ο ιδιος μαλακακος

  Reply
 11. Ανώνυμος

  καλη επΑΝΑΣΤΑΣΗ σε ολους τους ανθρωπους ακομα και στα γαλακτομουσχαρα σαν τους 6:16

  Reply
 12. Ανώνυμος

  Άρχισε πάλι το φασιστικό παραλήρημα. Στους μετανάστες κανείς δεν εύχεται; ούστ κωλοέλληνες.

  JESUS RAISE FROM THE DEAD, OUR FRIENDS IMMIGRANTS!

  Reply
 13. Ανώνυμος

  Θειάφι επάνω στα μνήματα των Ελλήνων να μην αναστηθούν. Έξω οι νεκρόφιλοι.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *