Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Παύλο Μελά στην Αθήνα

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον Οκτώβριο του 2003 που ξεκίνησε να πραγματοποιείται από την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά εκδήλωση στο μνημείο του ήρωα, έξω από την Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων – πλατεία Παύλου Μελά (πρώην Ρηγίλλης), Βασιλίσσης Σοφίας & Ρηγίλλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε όταν είχαν συμπληρωθεί 99 χρόνια από την θυσία του ήρωα, με σκοπό τότε να παρακινήσουμε τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει την εκδήλωση των 100 ετών.

Οι εθνικοί ήρωες πρέπει να τιμούνται από όλο το έθνος και από το κράτος που το εκπροσωπεί, διότι ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς όμως στην πρωτεύουσα του σημερινού Ελληνισμού, την Αθήνα, στην πόλη όπου ο πατέρας του…..
Παύλου, ο Μιχαήλ Μελάς υπήρξε Δήμαρχος το 1891-1894, αυτή η πρόταση δεν βρήκε αντίκρισμα (από τον Ν. Κακλαμάνη έως τον Καμίνη). Έτσι εμείς δεν μείναμε αδρανείς και πράττουμε το χρέος μας.

Για εμάς τους Έλληνες εθνικιστές η θυσία του Παύλου Μελά, αλλά και όλων των άλλων Μακεδονομάχων αποτελεί μια κορυφαία στιγμή του Ελληνικού έθνους στην πορεία του για εθνική ολοκλήρωση. Εμείς τους ήρωες μας τους τιμούμε γιατί η θυσία τους ή η δημιουργία τους, είναι αυτή που γράφει – κάθε ώρα και στιγμή – την λαμπρή ελληνική ιστορία.

Στην εποχή που έζησαν και έδωσαν τον αγώνα τους, οι Μακεδονομάχοι πέθαιναν για την Ελλάδα. Στην εποχή μας, δεν μας έχει ζητηθεί η υπέρτατη θυσία της ζωής (ακόμα), γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες εθνικιστές καλούμαστε να ζήσουμε αγωνιζόμενοι για την Ελλάδα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή, να ζούμε και να αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα. Να υπερασπιζόμαστε την ελληνική γη, να θωρακίζουμε την Ελληνική ψυχή και να εξασφαλίζουμε την ελληνική συνέχεια.

108 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά και ένα αιώνα μετά την απελευθέρωση της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας, οι ντόπιες συναλλασσόμενες κυβερνητικές πολιτικές εξουσίες (όλων των «αποχρώσεων») συνεχίζουν να διαπραγματεύονται την Ελληνικότητα του όρου Μακεδονία, ενώ έχουν απεμπολήσει ήδη την εθνική κυριαρχία του Ελλαδικού κράτους. Εμείς οι Έλληνες πατριώτες δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι πάντα Ελλάδα και η Ελλάδα θα ανήκει πάντα και μόνο στους Έλληνες.

Φέτος η διοργανώτρια επιτροπή καλεί όλους τους Έλληνες πατριώτες, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου (ακριβής ημερομηνία θυσίας του Παύλου Μελά) να παρευρεθούν το απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως 8 μ.μ. στην πλατεία Παύλου Μελά και να φέρει ώστε να καταθέσει ο καθένας τα λουλούδια ή το στεφάνι του στο μνημείο του ήρωα.

Προσοχή: Δεν θα υπάρξουν ομιλίες ή χαιρετισμοί. Τα προηγούμενα έτη «τίμησαν» την εκδήλωση, με τον λόγο τους και την παρουσία τους βουλευτές, μερικοί εκ των οποίων είναι αμφίβολο, εάν τελικά με τις πράξεις τους τιμούν ή όχι την θυσία και την τιμή του Παύλου Μελά. Στις 8 μ.μ. θα ψάλουμε όλοι μαζί τον εθνικό μας ύμνο. Εννοείται ότι όσοι μπορούν να περάσουν μόνον άλλη ώρα για να αποθέσουν τα λουλούδια τους, να το πράξουν.

Για την Επιτροπή Μνήμης και Τιμής Παύλου Μελά
Γιάννης Γιαννάκενας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *