Έλεγχοι για φοροδιαφυγή σε μαγαζιά Αττικής και Κέρκυρας

Ποιες παραβάσεις εντόπισαν αστυνομικοί της Οικονομικής Υπηρεσίας…

Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και τις προηγούμενες ημέρες, οι φορολογικοί και συναφείς έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, καθώς και σε περιοχές της Κέρκυρας με σκοπό τον έλεγχο της τήρησης και εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων που αφορούν στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 12 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους σε πλήθος επιχειρήσεων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως το Μαρούσι, τη Νέα Ιωνία, το Χαλάνδρι, καθώς και στο νησί της Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, σε 21 περιπτώσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν διάφορες παραβάσεις της ποινικής, φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς επίσης βρέθηκαν να απασχολούνται 15 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα:
Σε εστιατόριο στην Αθήνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη στοιχείων και η απασχόληση τριών ανασφάλιστων εργαζομένων.

• Σε καφέ – σνακ μπαρ στο Χαλάνδρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε αναψυκτήριο – μπαρ στη Νέα Ιωνία Αττικής διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων, η μη επίδειξη του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) και η απασχόληση επτά ανασφάλιστων εργαζομένων.

• Σε καφετέρια στην Κέρκυρα διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού και η μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων.

• Σε καφέ – ζαχαροπλαστείο στην Κέρκυρα, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη του ειδικού βιβλίου καταχώρισης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

• Σε καφέ – μπαρ στην Κέρκυρα διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε μίνι μάρκετ στη Γλυφάδα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων.

• Σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων στη Γλυφάδα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης για δύο φορολογικούς μηχανισμούς, την απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου και την στέρηση άδειας λειτουργίας.

• Σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων στην Γλυφάδα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση εννέα αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η στέρηση άδειας λειτουργίας.

• Σε σνακ μπαρ στο Πυργί Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

• Σε καφέ – σνακ μπαρ στο Ύψος Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού μηχανισμού.

• Σε καφέ – μπαρ στην Κέρκυρα διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζομένου.

• Σε εστιατόριο στη Γλυφάδα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η στέρηση άδειας για την παροχή υπηρεσιών μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων.

• Σε σνακ μπαρ στα Μωραΐτικα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

• Σε εστιατόριο στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών Κέρκυρας διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ανασφάλιστου εργαζόμενου, ο οποίος συνελήφθη διότι κατά τον έλεγχο δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, με σκοπό την μη βεβαίωση παράβασης της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

• Σε εστιατόριο στο Σιδάρι Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση δέκα αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε καφέ – σνακ μπαρ στο Σιδάρι Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

• Σε κατάστημα – ψησταριά στην Κέρκυρα διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε σνακ μπαρ στην Κέρκυρα διαπιστώθηκε η μη έκδοση επτά αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

• Σε κατάστημα εμπορίας τουριστικών ειδών στην Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τους ελέγχους που διενεργεί η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.), προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων (προστίμων ή σφράγιση καταστήματος – επιχείρησης), σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με αμείωτους ρυθμούς.

.newsbeast.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *