Πυρά Βενιζέλου κατά Τσίπρα και Καμμένου

Την απάντησή του για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση για το ταξίδι του στο Κίεβο έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και…

υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο του έκτακτου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, εκφράζοντας τη λύπη του, «γιατί, όπως είπε, οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, που φαίνεται ότι λειτουργούν συντονισμένα, προσπαθούν να μεταφέρουν στα θέματα της διεθνούς πολιτικής την τακτική και το ύφος που ακολουθούν στα θέματα εσωτερικής πολιτικής».

«Λυπάμαι, ειλικρινά, πάρα πολύ, γιατί μετέφερα στον Ελληνισμό της Μαριούπολης τη μέριμνα, τη φροντίδα, την αγάπη όλης της ελληνικής Πολιτείας, όλων των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και όχι μόνο της κυβέρνησης. Στην εσωτερική πολιτική συγχωρούνται πολλά, πολλές δημαγωγικές και ανεύθυνες στάσεις. Όταν, όμως, αυτά τα μεταφέρεις στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική, μπορεί να οδηγηθείς στο περιθώριο και να βλάψεις καίρια τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να αποκλιμακωθεί.

«Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Η ευρωπαϊκή πολιτική είναι πολιτική αρχών. Για μας, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των υφισταμένων συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας των κρατών είναι θεμελιώδεις αρχές. Βεβαίως, πρέπει η αντίδρασή μας να είναι καθαρή, απόλυτη, αλλά και ψύχραιμη και παραγωγική. Γιατί δεν μπορούμε φυσικά να υποτιμήσουμε το ρόλο της Ρωσίας και των ευρω-ρωσικών σχέσεων, όχι μόνο για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά για την κατάσταση, παγκοσμίως», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι υπάρχουν λύσεις που μπορούν μέσα από το διάλογο να εφαρμοστούν και να επιτευχθούν. «Ο διάλογος είναι επιταγή του διεθνούς δικαίου. Έχουμε, λοιπόν, την ευκαιρία σήμερα ως υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επεξεργαστούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και για την πρόοδο της Ουκρανίας, για την υπέρβαση της εσωτερικής ουκρανικής κρίσης, αλλά και για την αποφυγή της έντασης, για την αποφυγή μίας κλιμάκωσης, η οποία θα είναι εις βάρος όλων», είπε ο κ. Βενιζέλος.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *