Φθιώτιδα: Πρώην Δήμαρχος δήλωνε λιγότερα τετραγωνικά στη ΔΕΗ όπως ο Μιχ. Λιάπης

Δήλωνε 57 m², αντί για 400 m², για να πληρώνει λιγότερους φόρους….

Στα “χνάρια” του Μιχάλη Λιάπη και η πρώην Δήμαρχος Στυλίδας κ…….

Αλέκα Καραγεώργου – Σχορετσανίτη. Όπως αποκάλυψε ο Απόστολος Γκλέτσος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η προκάτοχός του δήλωνε πολύ λιγότερα τετραγωνικά για το εξοχικό της σπίτι που διατηρεί στον Αι Γιάννη Στυλίδας, με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της ΔΕΗ το συγκεκριμένο ακίνητο είχε καταχωρηθεί στις 22/1/2002 και τα τετραγωνικά που είχαν δηλωθεί ήταν:

Εμβαδό Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) – 0 m²
Εμβαδό Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) – 51 m²
Εμβαδό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) – 57 m²

Σύμφωνα με το LamiaReport μόλις η πρωην Δήμαρχος έμαθε ότι ο Δήμος ζήτησε από την ΔΕΗ να ενημερωθεί για τα τετραγωνικά της συγκεκριμένης παροχής, έσπευσε την επόμενη ημέρα να καταθέσει νέα δήλωση με τα πραγματικά τετραγωνικά του εξοχικού της. Δείτε τη διαφορά:

Εμβαδό Δημοτικών Τελών (Δ.Τ.) – 360 m²
Εμβαδό Δημοτικού Φόρου (Δ.Φ.) – 360 m²
Εμβαδό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) – 400 m²

Τι απαντά η πρώην Δήμαρχος
Η κ. Αλέκα Καραγεώργου – Σχορετσανίτη σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει ότι η εξοχική της κατοικία τα τελευταία 20 χρόνια αποπερατώνεται σταδιακά, μιας και η μόνιμη κατοικία της είναι στη Στυλίδα. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πήγε να δηλώσει όλα τα τετραγωνικά, με τα δικαιολογητικά που είχε στη διάθεσή της από το λογιστή και το μηχανικό της.

Παράλληλα καταγγέλλει τον Απόστολο Γκλέτσο για συκοφαντία και απειλεί με νέες μηνύσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στυλίδας σε νέα δήλωσή του αναφέρει:

« Από πότε η αλήθεια ονομάζεται συκοφαντία; Τα όσα καταγγέλθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο προκύπτουν από έγγραφα και στοιχεία, τα οποία φυσικά θα δοθούν στη δικαιοσύνη. Αν και εκείνη έχει έγγραφα που αποδεικνύουν το αντίθετο την παρακαλώ να πράξει το ίδιο.

Η πρώην Δήμαρχος γι’ αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες , που στο παρελθόν την τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι δημότες που μου έδωσαν την εντολή να είμαι δήμαρχος θέλουν και πρέπει να ξέρουν την αλήθεια. Με οποιοδήποτε κόστος θα συνεχίσω να υπηρετώ την ΑΛΗΘΕΙΑ και αυτούς που με εμπιστεύθηκαν. Έξαλλου η ώρα της κρίσης πλησιάζει, ας μην υποτιμούν λοιπόν κάποιοι τη νοημοσύνη των δημοτών μας.»

Lamiareport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *