Καταδρομικό με πυραύλους στέλνει η Ρωσία στην ανατ. Μεσόγειο

Η Ρωσία στέλνει ένα καταδρομικό το οποίο
φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους στην ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί των επιχειρήσεων του πολεμικού της ναυτικού στην περιφέρεια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μια πηγή των ένοπλων δυνάμεων, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. …

Το καταδρομικό Moskva αναμένεται να φθάσει στην ανατολική Μεσόγειο —όπου θα ενωθεί με μια ομάδα άλλων ρωσικών πολεμικών πλοίων— σε περίπου δέκα ημέρες, είπε η πηγή αυτή, η οποία δεν κατονομάζεται. Μαζί του θα πλέουν ένα αντιτορπιλικό από τον στόλο της Βαλτικής και μια φρεγάτα από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
«Το καταδρομικό Μασκβά κατευθύνεται στα στενά του Γιβραλτάρ. Κατά προσέγγιση σε 10 ημέρες θα εισέλθει στην ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναλάβει επικεφαλής της ναυτικής δύναμης» στην θαλάσσια αυτή περιοχή, είπε η πηγή που επικαλέστηκε το πρακτορείο.
Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι και άλλα πολεμικά, περιλαμβανομένου του Μασκβά, επρόκειτο να σταλούν στην Μεσόγειο, σημειώνοντας πάντως ότι οι ελιγμοί αυτοί αποτελούν συνηθισμένες κινήσεις.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Interfax μετέδωσε ότι η Ρωσία στέλνει ένα αναγνωριστικό σκάφος στην περιφέρεια, το οποίο όμως θα πλέει και θα επιχειρεί χωριστά από την υπόλοιπη ναυτική δύναμη.

Πηγή: Blog.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *