Ξαφνική… συνάντηση Στουρνάρα – Τροίκας με βασικό θέμα συζήτησης την ΕΡΤ

Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως πέρασαν στις 10:00 σήμερα, Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας οι οποίοι αυτή την ώρα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα…

 
Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) δεν ήταν προγραμματισμένη και αιφνιδίασε ακόμη και του άμεσους συνεργάτες του υπουργού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τρόικα θα ενημερωθεί για τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση συνεργασίας αναφορικά με την ΕΡΤ και για το τι θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα με την αναδιοργάνωση του φορέα και ειδικά με το προσωπικό του.

Σε συνέχεια των συσκέψεων του Σαββάτου και της Κυριακής θα εξετασθεί εκ νέου τόσο το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων, όσο και το ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση και ο προγραμματισμός για τις αποκρατικοποιήσεις.

Καθώς ο στόχος για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχει επιτευχθεί η Κυβέρνηση θα πρέπει το Σεπτέμβριο να λάβει πρόσθετα μέτρα για να καλύψει το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2013 -2014. 


Θανάσης Κουκάκης
Με πληροφορίες από news.in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *