Η δολοφονία της Ελλάδας!

του James Petras(Τζέιμς Πέτρας)

Μια σημαντική ιστορική ανάλυση που αξίζει να διαβαστεί…

Όσοι σχετίζονται με το ΠΑΣΟΚ (από Α. Παπανδρέου) και στο ΣΥΡΙΖΑ (διαχρονικά έως Α. Τσίπρα), αξίζει να αφιερώσουν λίγο χρόνο.
Παρά τις όποιες ενστάσεις, ειδικά όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι πρέπει να το διαβάσουν: Θα αντικατοπτριστούν!
Οι ΠΑΣΟΚτζίδες; Αυτοί δεν έχουν… τσίπα, δε… ντρέπονται!
Αλλά, ας το διαβάσουν! Ως… δεξιοί πλέον, θα χαίρονται για τις… δεξιές επιλογές τους!
Όλοι πρέπει να το διαβάσουν.
Μεταφέρω εδώ στην εισαγωγή ένα απόσπασμα της ανάλυσης για το ρόλο της προπαγάνδας: “…Όλα τα ΜΜΕ και οι γνωστοί οικονομικοί αναλυτές είναι φερέφωνα της ολιγαρχίας των Βρυξελλών. Το μήνυμα που επαναλαμβάνεται συνεχώς από φιλελεύθερους, συντηρητικούς και σοσιαλδημοκράτες στους θυματοποιημένους λαούς, τους εργάτες με μισθούς πείνας και τους μικροεπιχειρηματίες, είναι ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχθούν τα μέτρα λιτότητας που πετσοκόβουν το βιοτικό τους επίπεδο («μεταρρυθμίσεις») αν θέλουν να ελπίζουν σε «οικονομική ανάκαμψη» – η οποία φυσικά δεν έχει έρθει μετά από 5 χρόνια!…”

[Μια μαρτυρία του Γιάννη Ζωχιού: Με τον Τζέιμ Πέτρας συνφάγαμε το τελευταίο του βράδυ στην Ελλάδα.Με τη σύζυγό του στο Μοναστηράκι αφού κάναμε περίπατο.
Είχαν μεσολαβήσει οι… διαγραφές εκατοντάδων συνδικαλιστών από το ΠΑΣΟΚ το 1985 για να … διευκολυνθεί η… δεξιά του στροφή.
Κατά τον περίπατο, ο J. Petras, μεταξύ άλλων, μου είπε (συμπερασματικά): Αφήστε πλέον, ως ΓΕΝΟΠ- ως ΣΚ, τα οράματα για Σοσιαλισμό-Κοινωνικοποίηση-Αυτοδιαχείριση και στραφείτε σε συντεχνιακά αιτήματα….
Το κουβεντιάσαμε αναλυτικά! Απογοητεύτηκα!
Δεν ήθελα να το… δεχθώ, αν και… λίγο πριν είχα καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ για… δεξιά στροφή και με… διέγραψε!
30 χρόνια μετά, διαβάζοντας την παρακάτω ανάλυση, έχω την εικόνα του μπροστά μου!
Το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε! Έγινε Δεξιά! Ο ΣΥΡΙΖΑ..;;;;;;]

* Ο καθηγητής James Petras ήταν διευθυντής του Κέντρου Μεσογειακών Σπουδών στην Αθήνα (1981-1984) και διετέλεσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου (1981-1984). Παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή συνδικαλιστών από το ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του πρωθυπουργού, επειδή οργάνωσαν γενική απεργία ενάντια στο «πρόγραμμα σταθερότητας» της τότε κυβέρνησης».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *