Ο Νουριέλ Ρουμπινί, επιμένει στην πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας και Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι εκτιμά ότι η πιθανότητα οικιοθελούς εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωζώνη παραμένει αυξημένη, παρά τα μέτρα που υιοθέτησαν την προηγουμένη εβδομάδα οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το….
Γαλλικό Πρακτορείο.
«Εκτιμώ ότι υπάρχουν 30% πιθανότητες η Ελλάδα ή η Πορτογαλία να εξέλθουν της Ευρωζώνης», επισημαίνει ο κ. Ρουμπίνι σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit» της Γερμανίας που θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Ο κ. Ρουμπίνι, ο οποίος έχει ήδη προβλέψει τη διάλυση της Ευρωζώνης, υποστηρίζει ότι το νέο σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας καθώς και η διεύρυνση των μέσων που έχει στη διάθεσή του το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Στήριξης για την ενίσχυση κρατών-μελών της Ευρωζώνης με προβλήματα χρέους δεν θα αποδώσουν.

«Οι (Ευρωπαίοι) ιθύνοντες διαβεβαιώνουν ότι αυτή η επιχείρηση διάσωσης θα παραμείνει μια αποκλειστική εξαίρεση, αλλά αυτό αποτελεί ψευδαίσθηση. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν αντίστοιχα (προβλήματα) ρευστότητας», πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας ως ανεπαρκή τα προγράμματα στήριξης και των δύο αυτών κρατών.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *