Ηράκλειο: Είναι αλήθεια – Πέντε μαθητές λιποθύμησαν στο σχολείο από την πείνα την ώρα του μαθήματος!

Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκαν από την αρμόδια αντιδήμαρχο – Οι μαθητές έχασαν τις αισθήσεις τους, την ώρα του μαθήματος…

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτης» περιέγραψε τη δραματική κατάσταση πολλών οικογενειών του Ηρακλείου, αλλά και περιστατικά που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πως θα συνέβαιναν σε μια επαρχιακή πόλη όπως το Ηράκλειο, όσο μεγάλη και εάν είναι.

Όπως ανέφερε αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των υποσιτιζόμενων μαθητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Ήδη έχουν καταγραφεί επισήμως πέντε περιστατικά παιδιών που λιποθύμησαν από την πείνα στο σχολείο, αλλά αρνήθηκαν να πάρουν βοήθεια από την κοινωνική υπηρεσία γιατί ντρέπονται μην στιγματιστούν.

Ο Δήμος- σε μια προσπάθεια να παρέμβει έστειλε στις 16 Σεπτεμβρίου έγγραφο σε όλα τα σχολεία, με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να έλθει σε συμφωνία με το κυλικείο του σχολείου και τα παιδιά να μπορούν να παίρνουν μόνα το πρωινό τους, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους άλλους.

Προσπάθειες καταβάλουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πέρα από τα παιδιά που λιποθυμούν ζούν απίστευτες καταστάσεις, με παιδιά που δεν μπορούν να αγοράσουν ένα κουλούρι ούτε να φέρουν κάτι από το σπίτι τους. Η εικόνα στα διαλείμματα είναι δραματική, έλεγε καθηγήτρια γυμνασίου, με παιδιά που βλέπουν τα άλλα να τρώνε και αυτά να μην έχουν τίποτα.

«Προσπαθούμε- σημείωσε- να κρατάμε κάποια σάντουιτς από τα σπίτια μας ή μας βοηθούν και φούρνοι στις γειτονιές. Το πρόβλημα είναι να τα δώσουμε χωρίς να γίνει αντιληπτό από άλλους μαθητές και κυρίως να μην θίξουμε την περηφάνια αυτών των παιδιών, που αντιμετωπίζουν και ψυχολογικά προβλήματα».

Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Σπανάκη υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της φτώχειας και της ανεργίας, οι οποίες δεν ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων. Προσπαθούν να κρύψουν τη φτώχεια τους, φοβούνται μη θιχτεί η αξιοπρέπειά τους και χάσουν την περηφάνεια που είχαν. Έτσι το βάρος θα πέσει στους γυμναστές οι οποίοι εφόσον αντιληφθούν τέτοια περιστατικά, θα προτείνουν ειδική διατροφή που θα παρέχεται από το σχολείο με τη βοήθεια του Δήμου.

Πηγή: cna.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *