Ίλιον: Χρήμα με «ουρά» στα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία του Δήμου!

του Αντώνη Κουρσ@ρου

Σε περιόδους βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσις, ακούσαμε την εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ιλίου κ. Νίκης Βομπιράκη, να προτείνει επιχορηγήσεις σε πληθώρα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου…

Αποτελεί άξιο σχολίων το γεγονός ότι ενώ η τοπική Αυτοδιοίκηση, βάλετε από παντού και οικονομικά έχει βρεθεί στο «παραπέτασμα» με άδεια ταμεία από τις μειώσεις και τις συνεχείς περικοπές του κρατικού κορβανά, υπάρχουν και Δήμοι όπως το Ίλιον, που όχι μόνο έχουν χρήματα, αλλά κάθε χρόνο επιχορηγούν την πλειονότητα των συλλόγων που βρίσκονται στην επικράτεια του.

Αυτά τα λέω γιατί από μια έρευνα που έχω κάνει σε όλους τους Δήμους τις δυτικής Αθήνας, ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν χρήμα σε τέτοιες δραστηριότητες. Σε άλλους δήμους έχουμε διαπιστώσει ότι επιχορηγούνται από καθόλου έως ελάχιστοι, και αυτοί συνήθως που ( τα ) παίρνουν είναι οι αρεστοί και οι κολλητοί της εκάστοτε Δημοτικής αρχής ( να μην πω ονόματα γιατί θα γίνω δυσάρεστος ).

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ ότι ο Δήμαρχος του Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, έχει άψογη συνεργασία με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση του πολιτισμού, ο όποιος αποτελεί μια σημαντική διέξοδο από την καθημερινότητα που την έχουν τόσο ανάγκη οι Δημότες, ειδικά αυτή την εποχή αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι μας.

Σας παραθέτουμε πίνακες με τα ποσά επιχορηγήσεων των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων για το έτος 2013.



pitsounicity.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *